Plats

12km utanför Arboga

Storlek

500ha

Vi erbjuder

Bockjakt, Pyrschjakt,  Vakjakt, Drevjakt, Fågeljakt, Boende

Kontakt

kontakt@vilt.se

JAKT NÄRA STOCKHOM – FINA MARKER I ARBOGA

Strax utanför Arboga håller vi i enastående jaktupplevelser året runt. Markerna är mycket viltrika och här anordnar vi de flesta typer av jakter. 

Markerna har en otrolig viltfauna och vi jagar bland annat älg, kronhjort, dovhjort, vildsvin, rådjur, räv, bäver, grävling och fågel. Jonas och hans fru förvaltar markerna och har dessutom byggt flertalet förstaklassiga åtlar med kojor som håller värmen dygnet runt alla dagar om året. Markerna ligger nära både Stockholm, Uppsala, Västerås, Norrköping och Örebro och dessutom finns flertalet nybyggda stugor på marken i syfte att kunna ta emot större jaktsällskap. Se nedan de jakter och jakttillfällen som är tillgängliga under jaktsäsongen 2020/2021.

Är du intresserad av att komma på drevjakt den 19:e december? Skicka en intresseanmälan t.h. så berättar vi mer.

*

*

*

*

Bockjakt

Markerna har stora populationer rådjur och är mycket populära för bockjakt från den 16:e augusti. Bockjakten sker normalt under två dagar inklusive logi. Vill ni ha guide så går det att inkludera i priset, annars sker jakten på dina villkor. Vid bokning av bockjakt har större sällskap företräde. Kontakta oss för förfrågan eller vid behov av mer information.

Tillgängliga datum för bockjakt

  • Löpande enligt förfrågan
Pyrschjakt

På dessa marker finns möjlighet till pyrsch i både skog och åkermark. Lämpar sig väl till såväl spannmålsjakt på vildsvin till pyrsch på dovhjort, eller varför inte kronhjortspyrsch. Dessa jakter sker löpande och vi anpassar oss ofta efter era specifika önskemål, så skicka en förfrågan vid intresse, så återkopplar vi.

Vakjakt

Dessa marker har sveriges kanske finaste vak-kojor som är rymliga och ljudisolerade. Är det varmt väder kan du även sitta uppe på jaktkojan för bättre vy. Här sitter du som en kung och till hjälp har du åtlar som underhålls regelbundet och med automatiskt infra-ljus för att underlätta vid skottillfället. Med riktigt viltrika marker är chanserna alltid goda till skottillfälle i dessa vak-kojor. Vakjakt sker löpande efter intresse.

Drevjakt

Dessa marker jagas endast tre gånger om året för att upprätthålla den goda viltstammen och för att inte stressa djuren för mycket. Föryngringen i dessa marker är mycket god och den fina viltförvaltningen gör att vi kan erbjuda drevjakter i världsklass. Vi brukar ofta anordna uppskattade kombinationsjakter där vi har drevjakt på förmiddagen och fågel på eftermiddagen. Vill ni komma i större jaktsällskap så hjälper vi gärna till med detta också och kan då inkludera även kost och logi.

Tillgängliga datum för drevjakt

  • 19:e december
  • 30:e januari
Fågeljakt

Dessa marker är exemplariska för fågeljakt med en liten insjö och ett större vattendrag som drar till sig ett rikt fågelliv. Insjön fodras regelbundet och huserar dagtid stora populationer and och gås. Även duvjakt och kråkjakt anårdnas vid förfrågan. Jakter sker löpande vid intresse.