RECEPT OCH TIPS FÖR TILLAGNING AV VILTKÖTT

Viltkött är bland det godaste man kan äta. I Sverige är vi bortskämda med det magra och smakrika köttet som finns i överflöd i frysboxar runtom i landet. Ändå är kännedomen kring hur man tillagar viltkött och vilträtter förvånansvärt låg och viltköttet hade kunnat komma många fler tillgodo. Här gör vi vårt bästa för att sprida kunskap och kännedom kring hur man lagar vilt och vi kommer även lista goda recept på viltmat.

Tillagning

TILLAGNINGSSÄTT AV VILT

Viltkött kan tillagas på  många olika sätt, men det finns några tips och trix som i regel stämmer på allt viltkött.

  • Krydda inte för mycket, viltköttet är smakrikt som det är
  • Förstek, eller bryn köttet innan det tillagas vidare.
  • Det är även bra att torka av köttet innan du bryner det.
  • Skär alltid köttet mot köttfibrerna, aldrig längs med.
  • Låt köttet vila några minuter innan servering.
  • Fett tillför smak och gör köttet saftigt

Tillagning

TEMPERATUR VILTKÖTT

Viltkött kan tillagas på  många olika sätt, men det finns några tips och trix som i regel stämmer på allt viltkött.

  • Krydda inte för mycket, viltköttet är smakrikt som det är
  • Förstek, eller bryn köttet innan det tillagas vidare.
  • Det är även bra att torka av köttet innan du bryner det.
  • Skär alltid köttet mot köttfibrerna, aldrig längs med.
  • Låt köttet vila några minuter innan servering.
  • Fett tillför smak och gör köttet saftigt

Hantering

HÄNGMÖRA VILTKÖTT

Viltkött kan tillagas på  många olika sätt, men det finns några tips och trix som i regel stämmer på allt viltkött.

  • Krydda inte för mycket, viltköttet är smakrikt som det är
  • Förstek, eller bryn köttet innan det tillagas vidare.
  • Det är även bra att torka av köttet innan du bryner det.
  • Skär alltid köttet mot köttfibrerna, aldrig längs med.
  • Låt köttet vila några minuter innan servering.
  • Fett tillför smak och gör köttet saftigt

Skicka in ditt recept!

Har du tips på bra recept?