Hundpejl

Hundpejl

När det kommer till jakt är det av yttersta vikt att ha full koll på var ens jakthund befinner sig. En borttappad eller skadad hund kan leda till stor sorg och även komplicera jaktsituationen. Hundpejlar för jakt är utvecklade just för detta syfte. De tillhandahåller realtidsinformation om hundens position, riktning och hastighet, vilket ger jägaren en tydlig överblick över terrängen.

Dessa pejlar är robusta och designade för att tåla tuffa väderförhållanden, tät skog och våtmark som ofta är förknippade med jakt. Många modeller har också en lång batteritid för att klara av längre jaktsessioner. Dessutom har avancerade hundpejlar ofta funktioner som varnar när hunden stannar upp eller börjar skälla, vilket kan indikera att den har upptäckt vilt.

Att välja rätt hundpejl för jakt är avgörande eftersom detta verktyg inte bara ger jägaren en större chans att lyckas med jakten utan även säkerställer att hunden är trygg och beskyddad under hela jaktsessionen.

Bästa hundpejl 2024

Året 2024 har visat sig vara banbrytande när det gäller teknologiska framsteg inom hundpejlar för jakt. Med en mängd nya funktioner, förbättrad batterilivslängd och överlägsen noggrannhet står en modell ut över mängden. Efter vårt omfattande testande och analys under exakt lika förhållanden, har vi identifierat den handenhet och det halsband som verkligen erbjuder det bästa värdet för dig som jägare.

Bäst handenhet:

Alpha 300i

Varumärke: Garmin

Garmins Alpha 300i Handheld Only Nordic är vår testvinnare och utmärker sig som en ledande handhållen enhet för hundspårning. Den pryds av en klar 3,5-tums färgskärm som styrs med knappar. Fantastiskt nog kan du följa upp till 20 hundar på en imponerande distans av 14,5 kilometer, med signaluppdateringar som sker var 2,5 sekund.

Garmin Montana 750i

Montana 750i

Varumärke: Garmin

En GPS-enhet som är vattentät, fullpackad med intelligenta funktioner och finess. Med Montana 700, Montana 700i och Montana 750i, kan du lätt navigera dig fram. Denna GPS-navigator är försedd med en pekskärm och levereras med TopoActive kartor över Europa, vilka framhäver allt från bergstoppar och nationalparker till kustlinjer, floder och sjöar samt andra geografiska höjdpunkter.

Garmin Montana 700i

Montana 700i

Varumärke: Garmin

Navigera och spåra din hund med Montana 700i. Denna GPS-enhet, utrustad med pekskärm, innehåller TopoActive kartor över Europa som framhäver terränger och viktiga geografiska punkter – perfekt för hundspårning i varierande miljöer. Förutom detta ger enheten dig möjlighet till tvåvägskommunikation via SMS och möjligheten att begära hjälp genom inReach, allt via satellitkommunikation.

Garmin Alpha 200i

Alpha 200i

Varumärke: Garmin

Alpha 200i hundspårningsenhet från Garmin ger dig möjligheten att övervaka upp till 20 hundar eller andra enheter samtidigt på ett avstånd av så mycket som 14,4 km, vilket varierar beroende på vilket halsband som används. Med en tydlig 3,5-tums display och datauppdatering var 2,5 sekund, erbjuder den smidig användning med sin knappstyrning.

Garmin Alpha 50 handenhet

Alpha 50 handenhet

Varumärke: Garmin

Alpha 50 representerar nästa generations handhållna enheter för jakthundspårning. Med kapacitet att övervaka upp till 20 hundar¹ på avstånd upp till 14,5 km när det är kopplat till ett Garmin T 5-halsband. Tack vare en uppdateringsfrekvens på bara 2,5 sekunder erhåller du snabbare och mer exakt spårningsinformation. Alpha 50 är toppmodern inom hundspårning, och dess skallavkänning ger ytterligare fördelar för jägaren.

Garmin Alpha 10

Alpha 10

Varumärke: Garmin

Alpha 10, den kompakta handhållna spårenheten med multi-GNSS, erbjuder ökad flexibilitet under jakten. Den kan användas fristående eller kopplas samman med din kompatibla smartphone eller en annan Garmin hundspårningsenhet. När den är ihopparad med T 5-halsbandet kan du övervaka upp till 20 hundar¹ på avstånd upp till 14,5 km med en uppdateringsfrekvens på 2,5 sekunder.

Bäst halsband:

Hund-GPS Ultracom R10i 4G LTE

Hund-GPS R10i 4G LTE

Varumärke: Ultracom

R10i står fram som vår testvinnare inom pejlhalsband. Detta nydesignade pejlhalsband bygger på sin föregångare, den älskade R10. Med stöd för det moderna 4G-mobilnätverket erbjuder R10i förbättrad täckning och en längre batteritid. I paketet ingår den högkvalitativa R10i hundpejlen, ett robust batteri med smartladdare, ett Globalt SIM-kort som är förbetalt för 12 månader, samt 14 dagars tillgång till Tracker-appen. Det är en användarvänlig och pålitlig hundpejl som optimalt utnyttjar 4G IoT-mobilnätets kapacitet.

Garmin Alpha T20 halsband

Alpha T20 halsband

Varumärke: Garmin

Oberoende av din hunds ras eller din jaktstil, är det strömlinjeformade och robusta hundhalsbandet Alpha® T 20 i universalstorlek skapat för att förbättra din jaktupplevelse och säkerställa att du alltid har uppsikt över din hund.

Tracker Bark hundpejl

Bark hundpejl

Varumärke: Tracker

Tracker Bark Hundpejl är en kompakt och lättviktig hund-GPS utrustad med skallindikator. Trots sin lilla storlek är den fylld med avancerade funktioner, perfekt för jakt- och utomhusäventyr. Den fungerar smidigt på ett halsband, inuti en väst eller i samband med en VHF-enhet för att utöka spårningsavståndet. När du kopplar samman Bark med WeHunt-appen kan du inte bara höja säkerhetsnivån för din hund under jakten, utan även dela med dig av äventyret till dina vänner.

Easyhunt eTrack Mini 4G

eTrack Mini 4G

Varumärke: Easyhunt

Med Easyhunt eTrack Mini 4G kan hela jaktlaget hålla koll på hunden. Enheten fungerar på både 4G- och 2G-nät, och väljer själv det nät från den aktuella operatören som har starkast signal vid varje given tidpunkt. Eftersom 4G-nätet ständigt expanderar och 2G-nätet planeras att fasas ut, är denna pejl förberedd för framtiden.

Så gick testet till

För att säkerställa en rättvis och konsekvent bedömning av hundpejlarna inom jakt, genomfördes testet under noggrant kontrollerade förhållanden. Det var av yttersta vikt att varje enhet testades under exakt samma förutsättningar för att garantera en objektiv jämförelse.

Nedan är några av de faktorer vi tog hänsyn till i testet:

 • Samma område
 • Samma terräng
 • Samma avstånd
 • Samma väderförhållande
 • Samma tidpunkt

Testet bedömdes efter dessa kriterier

Vid bedömningen av testet togs särskilda kriterier i beaktande för att säkerställa en noggrann och rättvis utvärdering. Först och främst bedömdes avståndets noggrannhet, vilket är kritiskt för att snabbt och effektivt kunna lokalisera hunden i alla terränger.

 • Avstånd
 • Batteritid
 • Vikt
 • Ip-Klassning

Batteritidens hållbarhet undersöktes noggrant, eftersom en lång batterilivslängd är avgörande för långa jaktdagar. Mobilappen granskades för sin användarvänlighet och funktioner, med tanke på hur enkel den är för jägare att navigera under jaktens gång.

Vikt var en annan viktig faktor, eftersom en lätt pejl inte ska belasta hunden. Slutligen granskades IP-klassningen för att förstå enhetens motståndskraft mot externa faktorer som damm och vatten, vilket är oumbärligt i oförutsägbara väderförhållanden.

Denna omfattande granskning gjordes för att ge jägare en detaljerad insikt i produkternas kapacitet och pålitlighet.

Hundpejl jämförelse

Handenheter:

ProduktAvståndBatteritidIP-KlassVikt
Alpha 300i14.5 km55 hIPX7280 g
Montana 750i14.4 km18 hIPX7410 g
Montana 700i14.4 km18hIPX7410 g
Alpha 200i14.4 km20 hIP74280 g
Alpha 5014.5 km20 hIPX7260 g
Alpha 1014.5 km40 hIPX7160 g

Pejlhalsband:

ProduktAvståndBatteritidIP-KlassVikt
Hund-GPS R10i 4G LTE1 km1 h323 g
Alpha T20 halsband2 km2 h2 g
Bark hundpejl
eTrack Mini 4G
Hundpejl test

Köpguide – Bra att tänka på när du ska köpa en hundpejl

Att investera i en pålitlig hundpejl kan vara avgörande för en säker och framgångsrik jakt. Det är därför viktigt att överväga några nyckelfaktorer innan du fattar ditt beslut.

Spårningsfunktion

Hundens rörelsemönster och hastighet är viktiga insikter för jägaren. Se till att enheten har en precisa och tillförlitliga spårningsfunktioner för att kunna följa hundens varje steg i realtid.

Avståndsspårning

Räckvidden av enheten är avgörande. Tänk på hur långt bort du behöver spåra din hund och välj en enhet som kan täcka det avståndet med pålitlig precision.

Väderbeständig och slitstark

Jakten kan vara oförutsägbar och din hundpejl ska kunna motstå allt från regn till snö. Välj en enhet som är robust och kan tåla de tuffaste förhållandena.

Batteritid

En lång batterilivslängd är avgörande för att garantera konstant spårning under hela jakten. Undersök hur länge enheten kan fungera på en enda laddning och om det finns snabbladdningsfunktioner.

Passform för din hund och i din hand

Hundpejlen ska vara bekväm för din hund och inte hindra dess rörelser. Det är även viktigt att handenheten är ergonomisk och bekväm för dig som användare, särskilt under längre perioder.

Storlek & Vikt

Pejlen ska vara lätt nog för att inte tynga ner din hund men samtidigt robust nog för att vara hållbar. Tänk på att en lättare enhet kan vara mer komfortabel för mindre hundar.

Kompatibel med mobila enheter

Många moderna hundpejlar erbjuder integrerade appar för smartphones och surfplattor. Detta kan ge en bättre översikt och mer detaljerade spårningsfunktioner. Kontrollera kompatibiliteten med dina mobila enheter innan köp.

Hundpejl bäst i test

Bästa Handenhet:

 1. Garmin Alpha 300i
 2. Garmin Montana 750i
 3. Garmin Montana 700i
 4. Garmin Alpha 200i
 5. Garmin Alpha 50
 6. Garmin Alpha 10

Bästa Halsband:

 1. Ultracom Hund-GPS R10i 4G LTE
 2. Garmin Alpha T20 halsband
 3. Tracker Bark hundpejl
 4. Easyhunt eTrack Mini 4G

Våra testvinnare

Varumärken som var med i testet

När vi granskade de bästa hundpejlsystemen på marknaden tog vi med ledande varumärken för att säkerställa en omfattande och rättvis jämförelse. Dessa varumärken representerar de mest betrodda och högpresterande enheterna i branschen.

Tracker hundpejl

Tracker är känt för sina avancerade teknologilösningar inom hundspårning. Deras pejlsystem prioriterar realtidsuppföljning och tillförlitlig prestanda, vilket gör dem till ett populärt val bland erfarna jägare.

Produkten som jämfördes: Tracker Bark hundpejl

Hundpejl Garmin

Garmin är ett välkänt varumärke inom GPS-teknik, och deras hundpejllinje är inget undantag. Med robust byggkvalitet och innovativ teknik garanterar Garmin pålitlig spårning under de mest utmanande förhållandena.

Produkter från Garmin som jämfördes:

 1. Alpha 300i
 2. Montana 750i
 3. Montana 700i
 4. Alpha 200i
 5. Alpha 50
 6. Alpha 10
 7. Alpha T20 halsband

Ultracom hundpejl

Ultracom har blivit en pålitlig aktör inom hundspårningsarenan. De kombinerar intuitiva användargränssnitt med kraftfull spårningsteknik för att ge jägare en sömlös upplevelse när de följer sina hundar i terrängen.

Produkten som jämfördes: Ultracom Hund-GPS R10i 4G LTE

Bästa hundpejl

Mer om hundpejl

Hundpejl är ett värdefullt verktyg för jägare, friluftsentusiaster och hundägare för att spåra sin hunds position. Med hjälp av avancerad teknologi kan du nu hålla koll på din hund oavsett var den befinner sig, vilket ger dig trygghet och säkerhet i vilda terränger.

Hundpejl 4g

Med införandet av 4G-tekniken i hundpejlar kan användare nu njuta av snabbare och mer tillförlitliga positionsuppdateringar. Denna uppkoppling säkerställer en konstant övervakning av din hund, även i områden med svag mobiltäckning.

Klocka för hundpejl

För de som föredrar bekvämligheten av att ha all information direkt på sin handled finns det nu klockor designade specifikt för hundspårning. Med en snabb titt på din klocka kan du se exakt var din hund är och vilken riktning den rör sig i.

Populär pejlklocka: Garmin Epix™ Pro Gen 2

Hundpejl mobiltelefon

Med framsteg inom teknologin är det nu möjligt att integrera din hundpejl med din smartphone. Genom dedikerade appar kan du övervaka din hunds position direkt från din telefon, vilket gör det enkelt att ha allt i en enhet.

Billig hundpejl

För de med en stram budget finns det fortfarande möjligheter att få tillgång till pålitlig hundspårning. Även om de kanske saknar några av de mer avancerade funktionerna, erbjuder billiga hundpejlar fortfarande grundläggande spårning och pålitlighet.

Så fungerar en hundpejl

En hundpejl fungerar genom att använda satellit- eller mobilnätverksteknik för att konstant övervaka din hunds position. Med hjälp av en sändare som din hund bär, skickas signaler kontinuerligt till din mottagare, vare sig det är en dedikerad enhet, en klocka eller en mobiltelefon. Detta ger dig realtidsinformation om din hunds rörelser och position.

Vanliga frågor om hundpejl

Att välja rätt hundpejl kan vara en utmaning, särskilt med alla teknologiska framsteg som sker. Här är några av de mest ställda frågorna av jägare angående hundpejlar.

Vad är en hundpejl?

En hundpejl är en elektronisk enhet som används för att spåra en hunds position. Den består vanligtvis av en sändare som fästs på hunden och en mottagare som jägaren bär med sig. Med hjälp av satellit- eller mobilnätverk kan jägaren följa hundens rörelser i realtid.

Hur långt kan jag spåra min hund med en hundpejl?

Räckvidden för hundpejlar varierar beroende på modell och teknik. Vissa avancerade modeller kan spåra hundar på avstånd upp till flera mil, medan enklare versioner kan ha en begränsad räckvidd på några hundra meter.

Är hundpejlar vattentäta?

De flesta moderna hundpejlar är designade för att vara robusta och klara av utmanande terränger, vilket innefattar vattentäthet. Men det är viktigt att läsa specifikationerna för den specifika modellen för att se till vilket djup och hur länge pejlen kan vara nedsänkt i vatten.

Hur länge varar batteriet på en hundpejl?

Batterilivslängden varierar beroende på modell och användning. Vissa kan räcka i upp till flera dagar, medan andra kan behöva laddas varje kväll. Kontrollera alltid produktbeskrivningen och recensioner för att få en uppfattning om batteriets livslängd.

Kan jag integrera min hundpejl med andra enheter som mobiltelefon eller klocka?

Ja, många moderna hundpejlar erbjuder integration med smartphones, klockor eller andra bärbara enheter. Detta möjliggör realtidsuppdateringar direkt till din valda enhet och kan vara särskilt användbart för jägare som vill hålla sina händer fria.

Sammanfattning

Att välja rätt hundpejl för dina behov kan vara en utmaning, särskilt med det ständigt växande utbudet av tekniska lösningar på marknaden. Ett effektivt spårsystem kan göra skillnad mellan en lyckad jakt och en frustrerande dag i skogen.

Därför kan du lita på vårt test av hundpejl

Vi har lagt ner otaliga timmar på forskning, testning och granskning av de bästa hundpejlarna tillgängliga idag. Varje produkt har genomgått rigorösa tester för att säkerställa dess pålitlighet, funktionalitet och hållbarhet.

Objektiva i vår bedömning

Vår prioritet är att ge våra läsare ärlig och korrekt information. Vi granskar varje produkt med ett objektivt öga, utan någon påverkan från tillverkare eller sponsorer. Vår enda agenda är att hjälpa jägare att göra välgrundade beslut.

Oberoende och transparenta

Vi är stolta över vår oberoende ställning i branschen. Inga yttre intressen påverkar våra rekommendationer, och vi strävar alltid efter att vara öppna om vår process. Vår integritet och transparens är kärnan i allt vi gör.