Jaktskjorta

Jaktskjorta

Härkila Allerston Jaktskjorta Herr

Testvinnaren herr

Härkila Allerston

Pinewood Douglas Jaktskjorta Dam

Testvinnaren dam

Pinewood Douglas

Jaktskjortan är ett viktigt plagg i varje jägares garderob, utformad för att ge komfort och funktionalitet under jaktens skiftande förhållanden.

En jaktskjorta erbjuder inte bara skydd mot väder och vind utan även kamouflage i terrängen. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de bästa jaktskjortorna på marknaden, anpassade för både herr och dam, och utifrån våra egna tester recensera olika modeller och märken.

Vi har korat vinnare i flera kategorier!

Herr:

Dam:

Jaktskjorta bäst i test

Med rätt jaktskjorta kommer din dag på passet bli mer bekväm. Vi kommer i den bäst i test recensionen fokusera på att hitta de jaktskjortor som är bästa i olika kategorier, som till exempel materialkvalitet, komfort, funktionalitet och design.

Jaktskjorta Herr

Jaktskjortor för herrar designas oftast med fokus på hållbarhet, flexibilitet och komfort. De bästa modellerna erbjuder en balans mellan tjocklek och andningsförmåga, vilket är viktigt för att hantera värme under fysisk aktivitet i olika temperaturer.

Många skjortor är även utrustade med praktiska fickor och förstärkningar på utsatta områden för ökad hållbarhet.

Härkila Allerston L/S jaktskjorta

Allerston L/S jaktskjorta

Varumärke: Härkila

Härkila Allerston är en klassisk och elegant skjorta som kombinerar traditionell stil med praktisk funktionalitet för jägare och friluftsentusiaster. Tillverkad av 100% fin bomullstwill, erbjuder denna skjorta en mjuk och behaglig känsla mot huden samtidigt som den bibehåller en skarp look hela dagen tack vare sitt NON IRON-material som minimerar behovet av strykning.

Chevalier Luton Shooting Fit jaktskjorta Herr

Shooting Fit Jaktskjorta

Varumärke: Chevalier


Chevalier Luton Shooting Fit Jaktskjorta är en modernare skjorta designad för den passionerade jägaren och skytten som söker optimal komfort och rörelsefrihet.

Swedteam Crest M's Pile Shirt Swedteam Brown Jaktskjorta

Crest Pile Jaktskjorta

Varumärke: Swedteam

Swedteam Crest Pile Shirt erbjuder en kombination av värme, komfort och stil, vilket gör den till ett mångsidigt plagg för både jakt och vardagsbruk. Den varma skjortan är tillverkad av kraftig bomullstwill och är försedd med ett mjukt pilefoder, vilket ger extra värme under kyligare dagar. Det tredje lagret, ett innerfoder i polyester, bidrar till ökad isolering och hållbarhet, samtidigt som det säkerställer att skjortan känns behaglig mot huden.

Jaktskjorta Dam

Jaktskjortor för damer är särskilt designade för att sitta bekvämt utan att kompromissa på funktionaliteten. De populäraste modellerna i kategorin erbjuder en kombination av rörelsefrihet, värmeisolering med bra ventilation.

Dessutom tar de hänsyn till estetiska aspekter, med skärningar och mönster som både är praktiska och snygga i olika jaktsammanhang. Vi presenterar de damskjortor som fått bäst omdömen för sin prestation och komfort i terrängen av vår redaktion.

Pinewood Jaktskjorta Douglas H.Olive_L.Khaki Dam

Douglas Jaktskjorta

Varumärke: Pinewood

Swedteam presenterar en skräddarsydd jaktskjorta för damer, som kombinerar funktionalitet med design. Tillverkad i mjuk flanell, erbjuder skjortan exceptionell komfort och värme, samtidigt som ett vind- och vattenavvisande membran skyddar mot väder och vind. Detta gör skjortan till ett idealiskt val för den aktiva jägaren eller friluftsentusiasten som söker en balans mellan stil och praktisk användbarhet.

Chevalier Heron Flannel Jaktskjorta Dam

Heron Flannel Jaktskjorta

Varumärke: Chevalier

Heron Flannel Shirt Women från Chevalier är en kombination av klassisk och funktionell design utomhusbruk. Denna skjorta är skapad från kraftig men lätt borstad flanell av ekologisk bomull, vilket inte bara bidrar till hållbarhet och komfort men också miljövänlig. Med Chevaliers Regular Fit, som är en rak passform, erbjuder flanellskjortan en avslappnad och figurnära silhuett som passar de flesta kroppstyper.

Swedteam Lynx Antibite Jaktskjorta dam

Lynx Antibite Jaktskjorta

Varumärke: Swedteam

Denna funktionsskjorta från Swedteam är designad för en aktiv livsstil och klarar av varierande väderförhållanden under vår- och sommarsäsongen. Tillverkad i en blandning av polyester och bomull, kombinerar skjortan det bästa av båda materialen för att erbjuda en lätt och luftig upplevelse. Den håller dig sval och bekväm under långa dagar utomhus, oavsett aktivitet.

Så gick testet till

När vi genomförde testet av jaktskjortor fokuserade vi på ett urval av produkter att testa på fältet och under varierande förhållanden. Vi valde ut en rad jaktskjortor från välkända varumärken som sedan testades av vår redaktion under faktiska jaktscenarier, inklusive olika väderförhållanden och terrängtyper. Vi analyserade även hur skjortorna höll formen över tid för att bedöma hållbarheten.

Testet har bedömts efter dessa kriterier

För att objektivt kunna utvärdera olika jaktskjortor baserades testet på följande kriterier:

 • Komfort och passform: Viktigt för långa dagar i terrängen. Vi bedömde hur väl skjortorna satt på olika kroppstyper och hur bekväma de var under aktivt bruk.
 • Materialkvalitet: Skjortornas förmåga att stå emot slitage och behålla sin form och färg efter flera tvättar.
 • Andningsförmåga och fuktavledning: Viktiga egenskaper för aktiviteter i olika klimat, särskilt under ansträngande jakt.
 • Värme- och kylreglering: Hur bra skjortan kunde anpassa sig efter väderförhållandena, ge värme vid kallt väder och svalka under varmare dagar.
 • Praktiska funktioner: Fickors placering och tillgänglighet, tysta material för smygjakt, och andra designelement som kan påverka skjortans funktion i jaktmiljö.
 • Hållbarhet: Skjortans förmåga att behålla sina egenskaper och utseende över tid.
 • Prisvärdhet: Bedömning av skjortans värde i förhållande till dess pris och de erbjudna funktionerna.

Vår grundliga bedömningsprocess ser till att våra rekommendationer är baserade på faktisk prestanda och användarnytta, vilket vi hoppas ger ett värdefullt verktyg för dig som jägare i jakt på den bästa utrustningen för just dina behov.

Jaktskjorta herr

Köpguide – Bra att tänka på när du ska köpa en Jaktskjorta

När det kommer till att köpa en jaktskjorta är det viktigt att du gör ett val som matchar dina behov och förväntningar. Här är några nyckelaspekter att tänka på för att hitta rätt skjorta för dina jaktäventyr.

Passform

En korrekt passform är avgörande för komfort och rörlighet under jakten. En för snäv skjorta kan begränsa din rörelsefrihet, medan en för lös skjorta kan fastna i terrängen eller utrustningen. Sök efter skjortor som erbjuder en balans mellan rörlighet och komfort, eventuellt med stretchmaterial i kritiska områden.

Material

Jaktskjortor tillverkas i en mängd olika material, från traditionell bomull till syntetiska blandningar och merinoull. Varje materialtyp har sina fördelar, som bomulls komfort och andningsförmåga, syntetiska materialens hållbarhet och snabbtorkande egenskaper, samt merinoullens termoreglerande och luktmotståndande förmåga. Välj materialet efter jaktens typ och väderförhållanden du förväntar dig.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är särskilt viktigt i aktiv jakt eller i varmare klimat för att hjälpa till att reglera kroppstemperaturen och hålla dig torr. Material som merinoull och vissa syntetiska tyger erbjuder utmärkt andningsförmåga.

Fickor

Fickors placering och design kan vara avgörande för en jaktskjorta. Tänk på vad du behöver ha tillgängligt och välj en skjorta med välplacerade och säkra fickor för ammunition, GPS, mobiltelefon eller andra småsaker du behöver ha nära till hands.

Pris

Jaktskjortans pris kan variera kraftigt beroende på material, varumärke och funktioner. Sätt en budget, men kom ihåg att högre kvalitet ofta innebär högre pris. Det kan vara värt att investera i en högkvalitativ skjorta som håller längre och ger bättre komfort och prestanda under jakten.

Bäst Jaktskjorta – Topp 3

Herr:

Dam:

Våra testvinnare

Varumärken som var med i testet

I testet av jaktskjortor hade vi med produkter från några av de största varumärkena på marknaden. Nedan följer en översikt över dessa varumärken och deras bidrag till testet.

Jaktskjorta Chevalier

Chevalier är ett varumärke med lång historia och en stark tradition av att tillverka högkvalitativa jakt- och friluftskläder. Deras jaktskjortor är kända för sin hållbarhet, funktionalitet och klassiska design. Chevalier fokuserar på att kombinera traditionella material som bomull och ull med moderna teknologier för att skapa skjortor som är både bekväma och praktiska i olika jaktmiljöer.

Jaktskjorta Härkila

Härkila är ett danskt varumärke som står för innovation och kvalitet inom jaktutrustning och kläder. Deras jaktskjortor är designade med omsorg till detaljer, från val av material till ergonomisk passform.

Härkila använder ofta avancerade material som ger utmärkt andningsförmåga, värmeisolering och rörelsefrihet, vilket gör deras skjortor till ett populärt val bland professionella jägare och friluftsentusiaster.

Jaktskjorta Swedteam

Swedteam erbjuder ett brett utbud av jaktkläder som kombinerar traditionell design med moderna textilteknologier. Deras jaktskjortor är utvecklade för att möta de specifika behoven hos jägare, med fokus på komfort, tålighet och funktion.

Swedteam använder material och designlösningar som syftar till att optimera användarens upplevelse, oavsett väderförhållanden.

Jaktskjorta Pinewood

Pinewood är känt för att tillverka prisvärda och funktionella jakt- och friluftskläder. Deras jaktskjortor kombinerar kvalitet med pris, samt har ett sortiment som passar både amatörjägare och mer erfarna utövare.

Pinewood fokuserar på hållbarhet och praktiska funktioner, såsom mångsidiga ficklösningar och material som står emot de tuffa krav som jakt och uteliv ställer.

Jaktskjorta dam

Mer om Jaktskjortor

Jaktskjortor finns i en mängd olika stilar och material för att passa olika jaktformer och väderförhållanden. Här utforskar vi några specifika kategorier av jaktskjortor för att hjälpa dig hitta den typ som bäst matchar dina behov.

Varm Jaktskjorta

En varm jaktskjorta är viktig för jakt under kallare förhållanden. Dessa skjortor är ofta tillverkade i tjockare material som ull eller en tjock flanellblandning, vilket ger utmärkt isolering och värme. Vissa modeller inkluderar också ett foder av syntetmaterial för extra värme och skydd mot vind.

När du letar efter en varm jaktskjorta, se till att den fortfarande erbjuder god rörlighet och inte begränsar din förmåga att röra dig fritt.

Billig Jaktskjorta

För den prismedvetne jägaren finns det många alternativ till billigare jaktskjortor som inte kompromissar med kvaliteten. Dessa skjortor kan vara tillverkade i enklare material och kanske saknar vissa premiumfunktioner, men de erbjuder fortfarande god komfort och funktionalitet för jakt.

När du letar efter en billig jaktskjorta, se över kundrecensioner och produktspecifikationer noggrant för att försäkra dig om att du får ett bra värde för pengarna.

Jaktskjorta flanell

Flanelljaktskjortor är populära för deras mjukhet, värme och komfort. Flanell är ett borstat tyg som ofta är gjort av bomull eller ull, vilket gör det till ett utmärkt val för kyligare dagar.

Flanellskjortor finns i en rad olika färger och mönster, vilket gör dem till ett användbart plagg i varje jägares garderob. Dessutom är de tunna nog att bäras under en jacka eller som ett ytterlager under mindre krävande förhållanden.

Mönster Jaktskjorta

Mönstrade jaktskjortor erbjuder funktionalitet och design; exempelvis är camouflage ett populärt mönster som hjälper jägaren att smälta in i omgivningen. När du väljer en mönstrad jaktskjorta, tänk på vilken typ av terräng du oftast jagar i för att välja ett mönster som erbjuder bästa möjliga camouflage.

Jaktskjorta flannel

Vanliga frågor om Jaktskjortor

När det gäller att välja den rätta jaktskjortan kan det uppstå många frågor. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna för att hjälpa dig att göra rätt val.

Vilken storlek ska jag välja på min jaktskjorta?

Att välja rätt storlek är avgörande för komforten. En jaktskjorta bör vara tillräckligt rymlig för att tillåta rörelsefrihet och lagring av lager under, men inte så lös att den fångar onödig vind eller hakar upp sig i grenar. Många tillverkare erbjuder detaljerade storleksguider baserat på kroppsmått, så mät dig själv och jämför med tillverkarens rekommendationer innan köp.

Kan jag tvätta min jaktskjorta i maskin?

Det beror på materialet och tillverkarens instruktioner. Många moderna jaktskjortor är designade för att vara lättskötta och kan maskintvättas, men det är viktigt att följa tvättråden som finns på etiketten. Ullskjortor och vissa specialmaterial kan kräva handtvätt eller särskild omvårdnad för att behålla sin form och funktion.

Är en dyrare jaktskjorta verkligen bättre?

Ett högre pris indikerar ofta användning av premiummaterial, avancerad teknologi och bättre hantverk. Dyrare skjortor kan erbjuda bättre andningsförmåga, hållbarhet och komfort. Dock betyder inte alltid ett högre pris att produkten är den bästa för dina specifika behov. Det är viktigt att överväga de funktioner och material som är mest relevant för din jaktstil.

Hur viktig är andningsförmågan i en jaktskjorta?

Andningsförmågan är särskilt viktig i aktiviteter som jakt, där du kan växla mellan intensiv aktivitet och stillasittande. En andningsbar jaktskjorta hjälper till att reglera kroppstemperaturen och minskar risken för överhettning eller att bli för kall när svetten avdunstar. Material som merinoull eller avancerade syntetfibrer är utmärkta för att balansera värmeisolering och andningsförmåga.

Vilka funktioner bör jag leta efter i en jaktskjorta?

Utöver passform och material, överväg funktioner som:

 • Fickor: Användbara för att bära små föremål som ammunition, GPS eller mobiltelefon.
 • Ventilation: Dragkedjor eller ventilationsöppningar kan öka luftflödet.
 • Rörelsefrihet: Axelok och design som tillåter obegränsad armrörelse är viktiga.
 • Hållbarhet: Förstärkningar på utsatta ställen som armbågar kan förlänga plaggets livslängd.
 • Kamouflage eller färg: Beroende på jakttyp och terräng, välj en färg eller mönster som hjälper dig att smälta in i omgivningen.

Sammanfattning

I vår genomgång av jaktskjortor har vi avhandlat specifika produkter bäst i test, vilka kriterier vi utgick ifrån när vi rankade skjortorna samt en köpguide och information om olika typer och varumärken. Vi hoppas att det gav dig en bra översikt för att hjälpa dig att göra ett informerat beslut när du väljer en jaktskjorta som passar dina behov.

Därför kan du lita på vårt test av Jaktskjortor

Vårt test av jaktskjortor bygger på en metodisk process där vi bedömt produkterna utifrån en rad olika kriterier. Vi tog hänsyn till faktorer som materialkvalitet, passform, funktionalitet och hållbarhet. Vårt team på redaktionen består av erfarna jägare och friluftsexperter som förstår vikten av riktig utrustning i fält.

Alltid objektiva i vår bedömning

Objektivitet står i centrum av Vilt.se arbete. Varje produkt som testas bedöms utifrån dess egenskaper, oberoende av varumärkets popularitet eller pris. Vi strävar efter att ge en balanserad överblick som lyfter fram både styrkor och svagheter för att ge en rättvis och opartisk bild av varje jaktskjorta som vi testat.