Viltkyl

Viltkyl

Viltkylar är en ovärderlig investering för alla jägare och naturälskare. Dessa specialanpassade kylskåp är designade för att bevara viltköttets fräschhet och kvalitet genom att erbjuda optimala förvaringsförhållanden. Om du inte har en ännu är det dags att investera i en nu!

Att välja rätt viltkyl är avgörande för att säkerställa att köttet mognar korrekt och behåller sin smak och näring.

Så gick testet till

För att utföra ett omfattande och rättvist test av viltkylar, använde vi en metodik som inkluderade flera steg. Först samlade vi in en rad olika viltkylar från erkända tillverkare där vi sedan placerade likvärdiga viltstycken över tid.

Sen genomgick varje viltkyr en serie rigorösa tester där vi simulerade olika lagringsförhållanden för att utvärdera deras prestanda. Vi bedömde hur väl varje viltkyl kunde upprätthålla en konstant temperatur, hantera fuktighet, samt dess energieffektivitet och användarvänlighet. Här kunde vi med lätthet utvärdera kvalitet på köttet för att förstå vilken enhet som presterade bäst.

Vi intervjuade även erfarna jägare och kockar för att få en djupare förståelse för vikten av viltkylar i deras respektive vardag.

Viltkyl test 2024

Under testet 2024 introducerades de senaste innovationerna inom viltkylning. Denna nya generation av viltkylar visade förbättringar i energieffektivitet, avancerad temperaturkontroll och förbättrade hygieniska funktioner, såsom antibakteriella beläggningar och förbättrad ventilation än tidigare versioner.

Viltkyl LU11000

Viltkyl LU11000

Varumärke: Landig

Detta är en förbättrad modell än föregångaren, LU 10000®, och erbjuder en imponerande lagringskapacitet på ungefär 1500 liter. Konstruerad helt i rostfritt stål, erbjuder denna enhet enkel rengöring tack vare dess jämn yta. Den är rymlig nog för att bekvämt förvara upp till sex hjortar eller 3 till 4 vildsvin.

Viltkyl LU10000

Viltkyl LU10000

Varumärke: Landig

Denna förvaringsenhet erbjuder en imponerande inre höjd på 1930 mm och en praktisk kapacitet på cirka 1250 liter. Den levereras monterad och är fullständigt tillverkad av rostfritt stål. Dess släta inre ytor underlättar rengöring. Med tillräckligt utrymme för att inrymma upp till sex rådjur eller fyra vildsvin, är denna modell både rymlig och effektiv. Dessutom, tack vare en kraftfull kapacitet på 700W, når enheten önskad temperatur inom bara 20 minuter!

Viltkyl LU9000

Viltkyl LU9000

Varumärke: Landig

LU 9000®-kylskåpet är en rymlig modell, optimal för att lagra upp till fyra hjortar eller två vildsvin som väger upp till 75 kg vardera. Tack vare en avancerad silver metallbeläggning både in- och utvändigt, är problemet med missfärgning ett minne blott. Med Landig-LWS-Tronic-kontrollsystemet, som tillåter temperaturinställningar från -5 °C till +24 °C, garanteras perfekt köttmognad. Dessutom är det utrustat med ett standardrengöringsavlopp och två rostfria stativ, var och en med en lastkapacitet på 100 kg.

Viltkyl LU7000

Viltkyl LU7000

Varumärke: Landig

Landig LU700 är skräddarsydd för att bekvämt förvara upp till fyra rådjur eller två vildsvin, med en genomsnittlig vikt på 65 kg vardera. Designad med en elegant silvermetallic finish både in- och utvändigt, erbjuder denna viltkyl robusta justerbara fötter i rostfritt stål och interna laststänger som klarar belastningar upp till 200 kg. En framstående egenskap hos LU7000 är dess antibakteriella beläggning som är standard, vilket minimerar risken för kontaminering av köttet.

Viltkyl LU4500

Viltkyl LU4500

Varumärke: Landig

Landig LU4500 är en utmärkt viltkyl för den entusiastiske hemmajägaren. Den är optimal för förvaring av ungefär två rådjur eller ett vildsvin som väger upp till 85 kg. Med en kapacitet på cirka 435 liter och en imponerande inre höjd på 1695 mm, kan denna enhet även hantera större djur. Utrustad med både LWS-Tronic och ett avancerat Turbosystem, når LU4500 snabbt önskad temperatur.

Testet har bedömts efter dessa kriterer

Vårt test av viltkylar bedömdes efter noggrant utvalda kriterier för att säkerställa en heltäckande och rättvis bedömning av varje modell. Dessa kriterier inkluderade:

 • Kylprestanda: Förmågan att snabbt nå och upprätthålla önskad temperatur.
 • Energieffektivitet: Hur effektivt varje modell använder el, vilket är viktigt både för miljön och driftskostnaderna.
 • Byggkvalitet och hållbarhet: Bedömning av materialens kvalitet och enhetens totala konstruktion.
 • Användarvänlighet: Hur enkelt det är att använda och underhålla viltkylen, inklusive funktioner som temperaturkontroll och rengöring.
 • Extra funktioner: Ytterligare egenskaper som kan förbättra användarupplevelsen, såsom ljudnivå, belysning, och automatiserade system för fuktighetskontroll.
 • Prisvärde: En jämförelse av pris mot prestanda och funktioner för att bestämma värde för pengarna.

Viltkyl jämförelse

Här jämförde vi viltkylarna med avseende på deras tekniska specifikationer, som kapacitet, temperaturområde, energiförbrukning, konstruktionskvalitet och användarvänlighet. Vi tittade även på tilläggsfunktioner som kunde förbättra användarupplevelsen, såsom automatisk avfrostning och lättrenggjorda ytor.

ProduktVolymFörbrukningVikt
LU 110001491 liter2,1kwh / 24h200 kg
LU 100001250 liter1,6kwh / 24h150 kg
LU 9000610 liter1,2kwh / 24h98 kg
LU 7000583 liter1,1 kwh / 24h85 kg
LU 4500435 liter0,6 kwh / 24h85 kg
Viltkyl bäst i test

Köpguide – Bra att tänka på när du ska köpa en viltkyl

Vid köp av en viltkyl är det viktigt att överväga följande faktorer:

Storlek

Storleken på viltkylen är avgörande. Du bör välja en modell som passar dina behov beroende på hur mycket och vilken typ av vilt du planerar att lagra. För en hushållsjägare kan en mindre modell vara tillräcklig, medan en professionell viltvårdare kanske behöver en större enhet.

Kylaggregat

Kylaggregatets effektivitet och kvalitet är central för att hålla köttet vid optimal temperatur. En kraftfull och pålitlig kylmotor garanterar snabb och jämn kylning, vilket är avgörande för köttets kvalitet.

Ventilation

God ventilation är nödvändig för att förebygga mögel och bakterietillväxt. En viltkyl med bra ventilation säkerställer också en jämn temperaturfördelning inuti skåpet.

Dygnsgrader

Dygnsgraderna visar på enhetens energieffektivitet. En energieffektiv viltkyl kommer att sänka dina långsiktiga driftskostnader samtidigt som den skyddar miljön.

Pris

Priset är alltid en viktig övervägande. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Billigare modeller kan vara frestande, men de kanske inte erbjuder den prestanda och hållbarhet som krävs för effektiv viltförvaring.

Viltkyl bäst i test – Topp 5

 1. Landig LU9000 Viltkyl
 2. Landig LU11000 Viltkyl
 3. Landig LU10000 Viltkyl
 4. Landig LU7000 Viltkyl
 5. Landig LU4500 Viltkyl

Efter att noggrant ha granskat och jämfört olika modeller, har vi sammanställt en lista över de fem bästa viltkylarna på marknaden. Varje modell har valts ut baserat på dess prestanda i våra tester, användarrecensioner och kostnadseffektivitet.

Vår testvinnare

Landig LU9000 Viltkyl utsågs till vår testvinnare tack vare sin exceptionella prestanda, energieffektivitet och användarvänlighet. Den utmärkte sig för sin förmåga att snabbt nå och upprätthålla en jämn temperatur, samt dess robusta konstruktion och intuitiva design.

Varumärken som var med i testet

I vårt test av viltkylar koncentrerade vi oss på Landig, en välkänd tillverkare inom branschen. Landig är känd för sin högkvalitativa konstruktion, innovativa teknik och pålitlighet. Vi valde att fokusera på Landig för deras breda sortiment av viltkylar, vilket täcker ett spektrum av storlekar och funktioner som passar olika användares behov.

Genom att endast testa Landigs produkter kunde vi göra en djupgående och detaljerad analys av deras kylar, vilket ger en klar bild av varumärkets kvalitet och prestanda i olika situationer.

Landig Viltkyl

Deras modeller utmärkte sig för sin tillförlitlighet, effektiva kylning och användarvänliga funktioner.

Produkter som jämfördes:

Viltkyl test

Mer om Viltkylar

Viltkyl ventilation

Ventilation är en kritisk faktor i designen av en viltkyl. En bra ventilation säkerställer att kylt luft cirkulerar effektivt, vilket hjälper till att upprätthålla en jämn temperatur och förhindrar tillväxt av bakterier och mögel.

Billiga viltkylar

Även om det finns budgetvänliga alternativ på marknaden, är det viktigt att inte kompromissa med kvalitet och funktionalitet. Billiga viltkylar kan i längden vara mindre energieffektiva och ha lägre prestanda, vilket kan påverka köttets kvalitet.

Bygga viltkyl

För den som är händig och söker en mer personlig lösning, kan det vara ett alternativ att bygga en egen viltkyl. Detta kräver noggrann planering och kunskap om isolering, ventilation och temperaturkontroll.

Så bygger du en viltkyl

Att omvandla ett befintligt kylskåp till en viltkyl är ett kostnadseffektivt alternativ för många jägare. Det innebär att lägga till isolering, installera ett adekvat kylsystem och säkerställa tillräcklig ventilation.

Vanliga frågor om Viltkylar

I detta avsnitt besvarar vi de vanligaste frågorna som jägare och naturälskare har om viltkylar. Från hur man väljer rätt storlek till underhåll och energiförbrukning, täcker vi allt du behöver veta.

Vad är den viktigaste funktionen att leta efter när man köper en viltkyl? Svar:

Den viktigaste funktionen att leta efter är kylaggregatets effektivitet. Det måste kunna hålla en konstant och optimal temperatur för att säkerställa att viltköttet mognar korrekt och bevarar sin kvalitet. Andra viktiga faktorer inkluderar energieffektivitet, byggkvalitet och användarvänlighet.

Hur stor viltkyl behöver jag?

Storleken på viltkylen beror på dina specifika behov. Om du vanligtvis jagar mindre djur som rådjur, kan en mindre modell vara tillräcklig. För större djur som älg eller om du hanterar stora mängder kött, är en större modell mer lämplig. Det är viktigt att välja en storlek som kan hantera den mängd och typ av vilt du planerar att lagra.

Är energieffektivitet viktig i en viltkyl?

Ja, energieffektivitet är mycket viktig. En energieffektiv viltkyl minskar inte bara din miljöpåverkan utan sänker också långsiktiga driftskostnader. Det är en god idé att leta efter viltkylar med energisparlägen och hög isoleringskvalitet.

Behöver viltkylar speciell underhållning eller rengöring?

Viltkylar kräver regelbunden rengöring för att förhindra bakterietillväxt och dålig lukt. Det är viktigt att rengöra inre ytor, hyllor och andra komponenter med lämpliga rengöringsmedel. Vissa modeller är utrustade med funktioner som underlättar rengöring, såsom avtagbara hyllor och självavdunstande kondenssystem.

Kan jag bygga en viltkyl själv?

Ja, det är möjligt att bygga en viltkyl själv om du har rätt kunskaper och verktyg. Det kräver en noggrann planering för att säkerställa adekvat isolering, ventilation och temperaturkontroll. Många jägare väljer att omvandla gamla kylskåp eller frysskåp till viltkylar, men det är viktigt att se till att de modifierade enheterna uppfyller de nödvändiga kraven för säker och effektiv köttförvaring.

Sammanfattning

Denna omfattande översikt av viltkylar ger en djupgående insikt i de bästa produkterna på marknaden 2024. Från de mest kritiska aspekterna att överväga vid köp till detaljerade recensioner av toppmodellerna, har vi täckt allt som är viktigt för att hjälpa dig göra ett välgrundat val. Oavsett om du är en erfaren jägare eller nybörjare, kommer denna guide att vara ett ovärderligt verktyg för att hitta en viltkyl som passar dina specifika behov och budget.

Därför kan du lita på vårt test av viltkylar

Vårt test av viltkylar erbjuder en djupgående analys baserad på noggrant genomförda tester och intervjuer. Vi fokuserar på att ge våra läsare en detaljerad och opartisk överblick av varje produkt.

Genom att kombinera teknisk data, realistiska användningsscenarion och feedback från verkliga användare, säkerställer vi att våra rekommendationer är relevanta och tillförlitliga. Vårt mål är att ge en heltäckande guide som hjälper dig som konsument att fatta rätt beslut för just dig.

Objektiva i vår bedömning

Vårt team är helt objektivt i sin bedömning av viltkylar. Vi baserar våra slutsatser på data och faktiska användarupplevelser som vi utfört själva, och strävar efter att ge den mest noggranna och pålitliga informationen till dig som läsare.

Oberoende och transparenta

Våra tester är helt oberoende och vi är transparenta i vår process och kriterier. Vi har inga partnerskap med tillverkare, vilket garanterar att våra rekommendationer är opartiska och tillförlitliga.