Jaktryggsäck

Jaktryggsäck

En jaktryggsäck är inte bara en förvaringsplats för din utrustning under jakten, den är en förlängning av jägarens kapacitet i vildmarken.

En optimal jaktryggsäck kombinerar hållbarhet med komfort, och erbjuder tillräckligt med utrymme för nödvändig utrustning samtidigt som den är ergonomiskt designad för att minimera belastningen på kroppen. Viktiga aspekter att överväga när man väljer en jaktryggsäck inkluderar storlek, vikt, material, och hur den fördelar vikten när den är fullt packad.

Jaktryggsäckar kommer i olika stilar och storlekar, anpassade för olika jakttyper och längden på jakten. Vissa modeller har avancerade funktioner som inbyggda vätskesystem och specialfack för vapen. Att välja rätt jaktryggsäck kan markant förbättra din jaktupplevelse, genom att se till att du kan bära allt du behöver utan att kompromissa med rörlighet eller komfort.

Jackryggsäck bäst i test 2024

Efter noggrann utvärdering av marknadens bästa ryggsäckar för jakt har vi sammanställt vår lista över de bästa jaktryggsäckarna för 2024.

Vårt test inkluderade en rad olika modeller, från lättviktiga dagryggsäckar till mer robusta modeller för längre jakter. Vi fokuserade på att testa ryggsäckarnas hållbarhet, komfort, funktionalitet, design och totala värde för jägaren.

Bäst Jaktryggsäck med Stol

Fauna Älgen FH35 PRO

Älgen FH35 PRO

Varumärke: Fauna

Fauna Älgen EVO FH 35 framträder som en innovativ jaktryggsäck, utrustad med ett genomtänkt gevärshållarsystem. Detta system är konstruerat för att passa de flesta vapenmodeller, säkerställande att vapnet förblir säkert och skönt att bära under långa perioder. Dess unika sidostängning gör vapnet lättåtkomligt utan att behöva ta av sig ryggsäcken.

Chevalier Ranger Day Pack - Dark Green

Ranger Day Pack – Dark Green

Varumärke: Chevalier

Ranger Day Pack framstår som en noggrant utformad ryggsäck, rik på tekniska finesser. Den är idealisk för korta skogsturer eller utökade äventyr på upp till tre dagar. Dess kapacitet tillåter för medtagande av klädbyten, mat, jaktutrustning, och även nödvändigheter som en första hjälpen-kit, sovsäck och campingspis.

Swedteam Ridge 38 Backpack Hunting Green

Ridge 38 Backpack Hunting Green

Varumärke: Swedeteam

Denna hållbara ryggsäck är designad för att stå emot vatten och är utrustad med flera praktiska fickor. Den är konstruerad av det tysta och robusta MOLLTEC™-materialet. För extra skydd och bekvämlighet vid transport av gevär, inkluderar ryggsäcken gevärsskydd på båda sidor av dess struktur.

Bäst Jaktryggsäck med Vapenfodral

Eberlestock G4 Operator

G4 Operator

Varumärke: Eberlestock

Många elitskyttar betraktar G4 Operator som den optimala väskan för rekognoscering och prickskytte. Den symboliserar summan av Eberlestocks erfarenheter gällande de krav som yrkesverksamma militära prickskyttar ställer.

Vorn EV45 Ash Green Ryggsäck Med Gevärsfodral

EV45 Ryggsäck Med fodral

Varumärke: Vorn

Modellen Vorn EV45, med en kapacitet på 45 liter, är den största i EV-serien och erbjuder rikligt med utrymme för jaktutrustning. Tillverkad av robust, ljudlöst och vattenavstötande material, är den optimal för utomhusbruk. En praktisk sidöppning ger lätt åtkomst till huvudfacket. Alla YKK™-blixtlås är vattenavstötande och har en PU-beläggning.

Pinewood Ryggsäck Hunting

Ryggsäck Hunting

Varumärke: Pinewood

Denna mångsidiga jaktryggsäck erbjuder en kapacitet på ungefär 22 liter, perfekt för varierande jaktbehov. Den är tillverkad av ett vattenavstötande material som efterliknar mocka, vilket ger en robust och stilfull finish. Ryggsäcken har en vadderad meshpanel på baksidan för ökad komfort under längre turer.

Så gick testet till

Vår omfattande testprocess av jaktryggsäckar var utformad för att noggrant utvärdera varje aspekt av ryggsäckarnas prestanda och användbarhet i fält. Vi tog med oss ett urval av de mest populära modellerna på marknaden och utsatte dem för en serie utmanande tester som simulerade verkliga jaktscenarier.

Varje ryggsäck testades enligt följande kriterier:

 • Storlek
 • Vikt
 • Material
 • Komfort
 • Volym

Testet har bedömts efter dessa kriterer

Vår bedömning av jaktryggsäckar baserades på ett omfattande set av kriterier för att säkerställa en rättvis och noggrann jämförelse av de olika modellerna. Varje ryggsäck utvärderades noggrant enligt följande kriterier:

 1. Storlek: Vi undersökte ryggsäckarnas dimensioner för att bedöma hur väl de passar för olika kroppstyper och användningsområden. En ryggsäcks storlek är avgörande för dess praktiska användning under jakt, där rörlighet ofta är nyckeln till framgång.
 2. Volym: Volymen, eller kapaciteten, hos varje ryggsäck bedömdes för att avgöra hur mycket utrustning den kan bära. Vi tittade på hur väl ryggsäckarna hanterar full belastning och hur detta påverkar användarens komfort.
 3. Vikt: Den egna vikten på ryggsäckarna utvärderades, med tanke på att en lättare ryggsäck ofta är att föredra för längre vandringar eller under dagar med mycket rörelse.
 4. Komfort: Komforten är avgörande, särskilt under långa jaktpass. Vi bedömde hur ryggsäckarna kändes när de var fullpackade, med särskild uppmärksamhet på axelband, ryggstöd och hur vikten fördelas över kroppen.
 5. Material: Materialens kvalitet och hållbarhet undersöktes för att säkerställa att ryggsäckarna kan stå emot tuffa förhållanden. Vi bedömde även vattentålighet och ryggsäckarnas förmåga att motstå slitage.

Genom denna noggranna utvärdering kunde vi identifiera de jaktryggsäckar som presterar bäst över alla dessa viktiga kategorier, vilket ger en omfattande bild av vilka ryggsäckar som är bäst lämpade för olika jaktbehov.

Jaktryggsäck jämförelse

ProduktVolymVattentåligVikt
Fauna Älgen FH35 PRO35 literJa2.4 kg
Chevalier Ranger Day Pack – Dark Green30 literJa1.3 kg
Swedeteam Ridge 38 Backpack Hunting36 literJa2.75 kg
Eberlestock G4 Operator67 literJa4.6 kg
Vorn EV4545 literJa2.75 kg
Pinewood Ryggsäck Hunting22 literVattenavvisande2 kg
Jaktryggsäck med stol

Köpguide – Bra att tänka på när du ska köpa en jaktryggsäck

När du ska köpa en jaktryggsäck är det viktigt att noggrant överväga dina behov och vilka funktioner som är mest relevanta för din jaktupplevelse. Här är några nyckelaspekter att tänka på:

Komfort

Komforten är avgörande, speciellt under långa dagar i terrängen. Se till att ryggsäcken har vadderade axelremmar, god ryggstöd och är justerbar för att passa din kroppstyp. En ryggsäck med bra viktfördelning minskar påfrestningen på din kropp.

Material

Materialvalet påverkar både hållbarhet och funktionalitet. Letar du efter en väderbeständig ryggsäck? Är slitstyrka viktig? Material som nylon och polyester erbjuder hållbarhet och är ofta vattenresistenta, vilket är bra för jakt i olika väderförhållanden.

Vikt

En lättare ryggsäck kan göra stor skillnad, särskilt på längre turer. Men kom ihåg att hållbarhet och extra funktioner ofta adderar vikt, så hitta en balans som fungerar för dig.

Volym

Volymen på ryggsäcken bör matcha dina behov. Behöver du mycket utrymme för flerdagarsjakten eller räcker det med en mindre ryggsäck för kortare turer? Tänk på hur mycket utrustning du brukar ta med och välj en ryggsäck som kan hantera den lasten.

Storlek

Storleken på ryggsäcken är också viktig att tänka på. Den bör vara tillräckligt stor för att rymma all nödvändig utrustning, men inte så stor att den blir otymplig eller obekväm att bära. Överväg längden på dina vanliga jaktturer och vilken typ av utrustning du behöver för att hitta rätt storlek.

Jaktryggsäck test – Topp 6

 1. Eberlestock G4 Operator
 2. Fauna Älgen FH35 PRO
 3. Vorn EV45 Ryggsäck Med fodral
 4. Swedeteam Ridge 38 Backpack Hunting
 5. Chevalier Ranger Day Pack – Dark Green
 6. Pinewood Ryggsäck Hunting

Våra testvinnare

Varumärken som var med i testet

Vårt bäst i test av jaktryggsäckar inkluderade produkter från några av de mest framstående och pålitliga varumärkena på marknaden. Varje varumärke erbjuder unika egenskaper och innovationer, vilket speglar deras förståelse för jägarnas behov. Här är en kort sammanfattning av de varumärken som deltog i vårt test:

Eberlestock Jaktryggsäck

Eberlestock är känt för sin robusta design och mångsidighet. Deras ryggsäckar är utformade för att vara tåliga och funktionsrika, med specialanpassade fack för vapen och andra jaktredskap.

Produkten som jämfördes: Eberlestock G4 Operator

Vorn Jaktryggsäck

Vorn har utmärkt sig med sitt Quick Release Rifle System, vilket gör det enkelt och snabbt för jägare att komma åt sitt vapen. Deras ryggsäckar kombinerar bekvämlighet med innovativ design, vilket gör dem till ett populärt val bland jägare.

Produkten som jämfördes: Vorn EV45 Ryggsäck Med fodral

Fauna Jaktryggsäck

Fauna erbjuder en klassisk design med modern funktionalitet. Deras ryggsäckar är kända för att vara extremt hållbara och praktiska, med tillräckligt med utrymme för alla jaktbehov.

Produkten som jämfördes: Fauna Älgen FH35 PRO

Chevalier Jaktryggsäck

Chevalier står för elegans och kvalitet, och deras ryggsäckar är inget undantag. Med fokus på stil och hållbarhet erbjuder de ryggsäckar som är både visuellt tilltalande och praktiska.

Produkten som jämfördes: Chevalier Ranger Day Pack – Dark Green

Swedteam Jaktryggsäck

Swedteam ryggsäckar är utformade med den skandinaviska jägaren i åtanke, och erbjuder stor funktionalitet och väderbeständighet. De är väl anpassade för tuffa klimat och krävande användning.

Produkten som jämfördes: Swedeteam Ridge 38 Backpack Hunting

Pinewood Jaktryggsäck

Pinewood har etablerat sig som ett varumärke som erbjuder pålitliga och funktionella ryggsäckar till ett rimligt pris. De kombinerar komfort, hållbarhet och praktiska funktioner i sina produkter.

Produkten som jämfördes: Pinewood Ryggsäck Hunting

Jaktryggsäck med vapenfodral

Mer om Jaktryggsäckar

Jaktryggsäckar är en viktig del av jägarens utrustning, och det finns olika modeller designade för specifika behov och situationer. Här är en närmare titt på några speciella typer av jaktryggsäckar:

Jaktryggsäck hundförare

Denna typ av ryggsäck är speciellt utformad för jägare som arbetar med hundar. De har ofta extra fack och funktioner för att förvara allt som behövs för hundens välbefinnande och träning, som vattenbehållare, foderfack och plats för träningsutrustning. Dessa ryggsäckar är också utformade för att ge snabb åtkomst till viktiga saker utan att behöva stoppa eller störa hunden.

Liten Jaktryggsäck

För kortare jaktturer eller när du behöver röra dig snabbt och smidigt i terrängen, är en liten jaktryggsäck idealisk. Dessa ryggsäckar är lättare och mer kompakta, men fortfarande tillräckligt rymliga för att förvara nödvändig utrustning som ammunition, första hjälpen-kit, och en mindre mängd proviant.

Jaktryggsäck med ryggstöd

För jägare som spenderar långa perioder sittande eller stående stilla, kan en ryggsäck med inbyggt ryggstöd vara en stor fördel. Dessa ryggsäckar har ofta en hårdare ryggpanel som ger extra stöd och komfort, vilket kan vara en stor lättnad under långa väntetider i naturen.

Jaktryggsäck Vinter

För jakt under vinterförhållanden är det viktigt med en ryggsäck som kan hantera kallt och ofta vått väder. Vinterryggsäckar är vanligtvis tillverkade av vattentåliga material och har extra isolering för att hålla utrustningen torr och skyddad. De kan också ha funktioner som snabbåtkomstfack för handskar och mössor eller isolerade fack för värmepåsar.

Vanliga frågor om Jaktryggsäckar

Hur stor Jaktryggsäck behöver jag?

Storleken på din jaktryggsäck beror på längden och typen av dina jaktturer. För korta dagsutflykter räcker ofta en mindre ryggsäck på 20-30 liter, medan flerdagarsjakter kräver större ryggsäckar på 40 liter eller mer för att rymma extra kläder, mat och utrustning.

Är det viktigt med en vattentät Jaktryggsäck?

Ja, speciellt om du jagar i områden med oförutsägbara väderförhållanden. En vattentät ryggsäck skyddar din utrustning från regn och fukt, vilket är avgörande för att hålla elektroniska enheter och kläder torra.

Vilka funktioner är viktiga för en Jaktryggsäck?

Viktiga funktioner inkluderar vattentålighet, hållbarhet, justerbara axelremmar och höftbälten för komfort, tillräckligt med fack för organisering av utrustning, och eventuellt specialfack för vapen eller optik. För hundförare kan extra fack för hundens behov vara viktiga.

Hur tar jag hand om min Jaktryggsäck?

Rengör ryggsäcken regelbundet med milt tvättmedel och varmt vatten. Låt den lufttorka helt innan förvaring. Undvik att förvara den i fuktiga miljöer för att förhindra mögel och dålig lukt. Kontrollera även regelbundet för slitage och reparera eventuella skador för att förlänga ryggsäckens livslängd.

Kan jag använda en vanlig Ryggsäck för jakt?

Medan en vanlig vandringsryggsäck tekniskt sett kan användas för jakt, är jaktryggsäckar speciellt utformade för jägarens behov. De har ofta funktioner som bättre passar jakt, som vapenfickor, kamouflagefärger och tystare material för att minimera ljud. Om du tar jakt på allvar, är en dedikerad jaktryggsäck en värd investering.

Sammanfattning

Vårt omfattande test av jaktryggsäckar syftar till att ge jägare en detaljerad och pålitlig guide för att välja rätt ryggsäck för sina behov. Genom att granska och jämföra en mängd olika modeller baserat på kriterier som komfort, materialkvalitet, funktionalitet, volym och storlek, strävar vi efter att ge en balanserad och informativ översikt över de bästa alternativen på marknaden.

Därför kan du lita på vårt test av bästa jaktryggsäckarna

Vårt test bygger på en grundlig och metodisk process där varje ryggsäck utsätts för realistiska förhållanden och bedöms efter strikta kriterier. Vi har samlat in data, användarfeedback och expertomdömen för att säkerställa att våra rekommendationer är pålitliga och relevanta.

Objektiva i vår bedömning

Vi förbinder oss till objektivitet i våra tester. Varje produkt bedöms utifrån dess egna meriter, oberoende av varumärkespopularitet eller externa påverkan. Vårt fokus ligger på användarens behov och hur väl varje ryggsäck uppfyller dessa krav.

Oberoende och transparenta

Vår testprocess är helt oberoende och vi har inga kommersiella band till tillverkarna av de produkter vi testar. Transparens är nyckeln i vår metod, och vi strävar efter att ge en klar och öppen redovisning av våra testmetoder och hur vi kommer fram till våra slutsatser.