Jakthandskar

Jakthandskar

Härkila Metso Active Jakthandske

Testvinnaren

Härkila Metso Active Jakthandske

Jakthandskar är en viktig del i utrustningen för alla jägare. De skyddar händerna från väder och vind, ger bättre grepp om vapnet samt dämpar vibrationer från avfyrade skott.

En bra jakthandske kombinerar funktionalitet med komfort och hållbarhet, och bör väljas med omsorg för att passa just din jaktstil och de förhållanden du ofta befinner dig i. Med rätt par kan jakthandskar förbättra din jakt- och naturupplevelse med råge.

Vi har korat vinnare i flera kategorier!

Jakthandskar bäst i test 2024

Så vilka kvaliteter och egenskaper är viktigast när man ska välja årets bästa jakthandske? I vår genomgång av marknadens bästa jakthandskar har vi valt att fokusera på ny innovation och vad som får en handske att sticka ut ur mängden, säkerställa att materialet är av högsta kvalitet och såklart våra egna tester och redaktionens användarutlåtanden.

Härkila Metso Active Jakthandske

Metso Active

Varumärke: Härkila

Upptäck Metso Active från Härkila – jakthandskar som förenar tradition och innovation. Tillverkade av loden, ett utsökt ullmaterial känt för sina exceptionella egenskaper: det är tyst, andningsbart och har en naturlig vattenavstötande förmåga.

Swarovski Gp Gloves Pro Jakthandske

GP Gloves Pro

Varumärke: Swarovski


Utforska naturens skönhet med GP gloves pro – handskar som erbjuder optimalt skydd och värme för dina händer, designade för att förhöja din utomhusvistelse i alla väder.

Swedteam Ridge Dry Jakthandske Forest Green

Ridge Dry

Varumärke: Swedteam

Ridge Dry introducerar en revolutionerande tunn handske designad för den moderna jägaren. Utrustad med ”smart touch”-fingrar, möjliggör dessa handskar enkel användning av din smartphone utan att kompromissa med din jaktupplevelse.

Chevalier Skjuthandske WB

WB Skjuthandske

Varumärke: Chevalier


Shooting Glove WB erbjuder ultimat komfort och skydd för skyttar. Dessa handskar är tillverkade av 100% polyesterstretch, vilket ger en flexibel och behaglig passform, medan det vindtäta membranet som är laminerat mot yttertyget skyddar mot kyliga vindar.

Pinewood Thuringen Camo Strata Jakthandske

Thuringen Camo Strata

Varumärke: Pinewood

Denna vindtäta och vattenavvisande unisexhandske är det ultimata valet för både jakt- och outdooraktiviteter. Tillverkad av ett 4-vägs stretchmaterial, erbjuder den en exceptionell flexibilitet och rörelsefrihet, samtidigt som det snygga True Timber camou-mönstret säkerställer att du smälter in perfekt i din omgivning. Dess tighta modell gör den idealisk som skyttehandske, där precision och grepp är av yttersta vikt.

Så gick testet till

Det är otroligt viktigt att vi som en oberoende jämförelseplattform alltid är objektiva i vår bedömning och noggrant genomför alla tester utifrån ett kundfokuserat perspektiv.

Testet utformades därför för att efterlikna de varierande och ofta krävande förhållandena som du som jägare möter i fält. Vi samlade en grupp erfarna jägare och utomhusentusiaster som testade varje par handske under flera veckor. De har använt dem i olika väder, terrängtyper och jaktformer för att få en bred förståelse för hur handsken presterar i praktiken.

Testet har bedömts efter dessa kriterier

 1. Komfort och passform: Hur bekväma är handskarna att bära under längre perioder? Anpassar de sig väl till handens form och rörelser?
 2. Värme och isolering: Ger handskarna tillräcklig värme i kalla förhållanden utan att orsaka överhettning under mer ansträngande aktiviteter?
 3. Vattentålighet och andningsförmåga: Hur väl står handskarna emot väta från regn eller snö samtidigt som de tillåter händerna att andas?
 4. Grepp och hantering: Förbättras användarens förmåga att hantera vapen, verktyg och andra föremål när de bär handskarna?
 5. Hållbarhet och materialkvalitet: Är handskarna byggda för att hålla över tid, även med regelbunden användning i tuffa förhållanden?
 6. Design och funktionalitet: Hur väl är handskarna designade för att möta de specifika behoven hos jägare, inklusive funktioner som fingerkänslighet och tyst material?
 7. Prisvärdhet: Står kvaliteten och prestandan i rimlig proportion till priset på handskarna?
Jakthandskar bäst i test

Köpguide – Bra att tänka på när du ska köpa handskar för Jakt

När det är dags att köpa nya jakthandskar finns det flera viktiga aspekter att ta hänsyn till inför ett köp, speciellt då du vill vara säker på att dem du väljer matchar just dina behov. Jakthandskar är ett viktigt skydd för dina händer som kan påverka din prestanda och komfort under jakten, så se till att välja med omsorg. Här är några viktiga punkter att tänka på:

Typ av Jakt

Beroende på vilken typ av jakt du utövar kan olika egenskaper vara viktiga. För älgjakt i kallt klimat kan värme och isolering vara avgörande, medan för fågeljakt kan fingerkänslighet och grepp prioriteras.

Material

Läderhandskar erbjuder ofta utmärkt hållbarhet och skydd, medan syntetiska material kan vara lättare och ge bättre andningsförmåga. Vissa handskar kombinerar olika material för att maximera både komfort och funktion.

Vattentäthet

Om du jagar i fuktiga miljöer eller under regniga dagar är vattentäta handskar ett måste. Tänk dock på att vattentäthet ofta kompromissar med andningsförmågan.

Isolering

Beroende på säsong och klimat där du jagar, kan behovet av isolering variera. För kalla förhållanden, se till att handskarna har tillräcklig isolering för att hålla dina händer varma.

Passform

Handskarna ska sitta bekvämt utan att vara för åtsittande eller för lösa. God rörlighet är viktigt, särskilt för fingrarna, så att du kan hantera ditt vapen och andra redskap utan begränsningar.

Kamouflage och Synlighet

Välj färg och mönster baserat på din jaktmiljö. Vissa jakthandskar erbjuder kamouflage för att hjälpa dig att smälta in i omgivningen, medan andra har ljusa färger eller reflexdetaljer för säkerhet.

Funktioner

Tänk på om du behöver extra funktioner som pekskärmskompatibilitet, avtagbara fingrar, handledsremmar eller förstärkta greppytor.

Budiget

Slutligen, fastställ en budget men kom ihåg att kvalitet ofta kostar. Det kan vara värt att investera i ett dyrare par om de erbjuder bättre skydd, komfort och hållbarhet

Jakthandskar test – Topp 5

 1. Härkila Metso Active Jakthandske
 2. Swarovski Gp Gloves Pro Jakthandske
 3. Swedteam Ridge Dry Jakthandske Forest Green
 4. Chevalier Skjuthandske WB
 5. Pinewood Thuringen Camo Jakthandske Strata

Vår testvinnare

Varumärken som var med i testet

I vårt test av jakthandskar för 2024 valde vi att inkludera produkter från några av de mest välrenommerade och uppskattade varumärkena på marknaden. Dessa varumärken är kända för sin höga kvalitet, innovation och förmåga att möta jägares behov i olika jaktmiljöer. Nedan följer en kort presentation av varje varumärke och deras jakthandskar som deltog i testet.

Härkila Jakthandskar

Härkila är ett danskt varumärke som är djupt rotat i jakttraditionen. Med en stark fokus på kvalitet och funktionalitet erbjuder Härkila jakthandskar som är designade för att tåla de tuffaste förhållandena. Deras handskar är ofta tillverkade av högkvalitativa material som läder och Gore-Tex, vilket ger utmärkt vattentålighet, andningsförmåga och hållbarhet. Härkila kombinerar traditionellt hantverk med modern teknologi för att skapa produkter som uppfyller professionella jägares krav.

Swarovski Jakthandskar

Även om Swarovski främst är känt för sina optikprodukter, har de också en linje av jakthandskar i deras utbud. Dessa handskar är designade med samma precision och omsorg till detaljer som karaktäriserar deras kikare och sikten. Swarovski jakthandskar fokuserar på att ge användaren ett stadigt grepp, vilket är avgörande för precisionen vid sikte. De erbjuder ofta innovativa funktioner som pekskärmskompatibilitet och förstärkta greppzoner.

Swedteam Jakthandskar

Swedteam är ett svenskt varumärke som erbjuder ett brett utbud av jaktutrustning, inklusive jakthandskar. Deras handskar är utformade för att passa de skandinaviska förhållandena med kallt klimat och varierande terräng. Swedteam lägger stor vikt vid kamouflage, och många av deras handskar finns i mönster som är optimerade för nordiska skogar och fält. Deras produkter är en bra balans mellan funktionalitet, komfort och hållbarhet.

Chevalier Jakthandskar

Chevalier är ett varumärke med en lång historia inom jaktkläder och tillbehör. De är kända för sin tidlösa design och sitt fokus på kvalitet. Chevalier jakthandskar är inget undantag och erbjuder en kombination av klassisk stil och moderna material. Med en stark betoning på handkomfort och hållbarhet är deras handskar väl lämpade för både erfarna jägare och nybörjare.

Pinewood Jakthandskar

Pinewood är ett annat svenskt varumärke som har gjort sig känt för sina prisvärda och högkvalitativa utomhuskläder och jaktutrustning. Deras jakthandskar är designade för att ge maximal komfort och skydd under olika jaktformer. Pinewood fokuserar på praktiska lösningar som vattentålighet, andningsförmåga och greppvänliga material. Deras handskar är ett utmärkt val för jägare som söker pålitlig utrustning till ett rimligt pris.

Varma jakthandskar

Mer om handskar för jakt

Jakthandskar kommer i en mängd olika utföranden för att möta de väldigt olika behoven som finns hos jägare. Oavsett om du är på jakt efter maximal värme, ett specifikt material, eller handskar anpassade för specifika jaktformer, finns det en stor variation att välja mellan. Nedan utforskar vi några specifika kategorier av jakthandskar som är värda att överväga.

Varma Jakthandskar

För jägare som tillbringar långa timmar i kalla miljöer är varma jakthandskar populära. Dessa handskar är ofta utrustade med tjock isolering och designade för att behålla kroppsvärmen effektivt utan att tumma på rörligheten. Många modeller inkluderar även vattentäta membran för att hålla händerna torra, vilket såklart är kritiskt om man vill bibehålla värme över tid. Populära material är exempelvis Primaloft eller Thinsulate vilka erbjuder en bra balans mellan värme och andningsförmåga.

Jakthandskar Skinn

Skinnhandskar är ett populärt val bland jägare för deras hållbarhet och förmåga att forma sig efter användarens hand med tiden, vilket ger en skräddarsydd passform. Läder ger också ett naturligt skydd mot elementen och förbättrar greppet om vapen och verktyg. Även om de kan kräva mer underhåll än syntetiska alternativ, är skinnhandskar ofta väl värda investeringen för den seriösa jägaren som värdesätter kvalitet och traditionell estetik.

Tunna Jakthandskar

Tunna jakthandskar ger en ökad fingerfärdighet och känsla, vilket är viktigt vid precisionsarbete, som att hantera ammunition eller använda pekskärmsutrustning. Tunna handskar är idealiska för mildare väder eller som ett baslager under tjockare handskar i extremt kalla förhållanden. Många tunna handskar är tillverkade av högteknologiska syntetiska material som erbjuder god andningsförmåga och fukttransport, samtidigt som de ger ett visst skydd mot kyla och vind.

Vita Jakthandskar

Vita jakthandskar kan verka som en nischprodukt, men de har sin plats, särskilt för vinterjägare som vill kamouflera sig mot snötäckta landskap, som vid järpjakter. Dessa handskar är designade för att smälta in med omgivningen och erbjuder ofta samma funktioner som andra jakthandskar, inklusive isolering och vattentäthet. De kan också vara användbara för jägare som deltar i driven jakt och behöver synas av andra jägare för säkerhetsskäl.

Jakthandskar vinter

Vanliga frågor om Jakthandskar

Jakthandskar är en viktig del av jägarens utrustning, men med så många alternativ på marknaden uppstår det frågor kring vilka som är bäst lämpade för olika behov och förhållanden. Här svarar vi på fem av de vanligaste frågorna kring jakthandskar.

Hur viktigt är det med vattentäta jaktjandskar?

Det beror på var och när du jagar. För jakt i våta eller snöiga förhållanden är vattentäta handskar nästan ett måste för att hålla händerna torra och varma. Vattentäthet kan dock kompromissa med andningsförmågan, så för torra förhållanden kan det vara bättre med vattenavvisande eller helt andningsaktiva handskar.

Kan jag använda pekskärm med jakthandskar på?

Många moderna jakthandskar är utrustade med pekskärmskompatibla fingertoppar, vilket gör det möjligt att använda smartphones och GPS-enheter utan att behöva ta av sig handskarna. Det är en användbar funktion, särskilt i kallt väder.

Hur väljer jag rätt storlek på jakthandskar?

För bästa passform, mät omkretsen av din hand runt knogarna (utan tummen) och jämför med tillverkarens storleksguide. En väl passande handske ska vara tillräckligt rymlig för att inte begränsa rörelse men tillräckligt åtsittande för att inte skapa oönskade fickor av luft som kan minska värmeisoleringen.

Är tjockare jakthandskar varmare?

Inte nödvändigtvis. Värmen från en handske beror mer på isoleringsmaterial och konstruktion än på tjockleken. Vissa tunna handskar med avancerade isoleringsmaterial kan faktiskt vara varmare än tjockare handskar gjorda av mindre effektiva material.

Hur tar jag hand om mina jakthandskar för att förlänga livslängden?

Skötselråden varierar beroende på materialet. Läderhandskar bör behandlas med läderbalsam för att hålla dem mjuka och vattentåliga. Syntetiska handskar kan ofta maskintvättas, men följ alltid tillverkarens skötselinstruktioner. Låt handskarna torka naturligt, undvik direkt värme från till exempel en radiator, eftersom det kan skada materialet.

Sammanfattning

Att välja rätt jakthandskar är ett viktigt plagg för en behaglig jakt- och naturupplevelse. Vårt omfattande test av jakthandskar 2024 har förhoppningsvis givit dig den information och de insikter du behöver för att göra ett välgrundat val som passar just dig. Genom att granska ett brett spektrum av produkter från ledande varumärken har vi strävat efter att identifiera de bästa alternativen som möter alla olika typer av jägares behov och preferenser.

Därför kan du lita på vårt test av Jakthandskar

Vårt test av jakthandskar byggde på flertalet tester och prövningar där vi utvärderade kriterier som komfort, värmeisolering, hållbarhet, funktionalitet och prisvärdhet. Vi har använde som alltid vår grupp av erfarna jägare för att testa varje produkt under realistiska förhållanden, vilket gör så att våra rekommendationer är baserade på faktisk användning.

Alltid objektiva i vår bedömning

Objektivitet är alltid kärnan i vår testprocess. Vi har inga ekonomiska avtal med något av de märken som testas, vilket garanterar att våra bedömningar är opartiska. Vårt fokus ligger på att ge dig som läsare korrekt och pålitlig information som hjälper dig att göra det bästa möjliga valet baserat på dina behov och preferenser, oavsett varumärke.