Värmehandske

Värmehandskar

Härkila Clim8 HWS Värmehandske

Testvinnaren

ALPENHEAT Gloveliner värmehandske

Värmehandskar är ett viktigt plagg för dig som ägnar sig åt jakt under kalla förhållanden. ALPENHEAT Gloveliner värmehandskar erbjuder en överlägsen kombination av värme, komfort och rörlighet.

Dessa handskar är utformade för att hålla händerna varma utan att kompromissa med fingerfärdigheten, vilket såklart är avgörande för jägare.

Värmehandskar bäst i test 2024

Efter omfattande tester och jämförelser stod det klart att ALPENHEAT Gloveliner är 2024 års bästa värmehandske för jakt. Med sin avancerade teknologi, hållbara material och användarvänliga design, erbjuder de en oöverträffad upplevelse för jägare som söker maximal komfort och funktionalitet i kyliga miljöer.

Dessa handskar är både komfortabla och och en viktig del för att kunna jaga säkert i kalla förhållanden.

Härkila Clim8 HWS Värmehandske

Clim8 HWS Värmehandske

Varumärke: Härkila

Med Härkila Clim8 HWS-handskarna introduceras en ny era av jakthandskar. Dessa handskar erbjuder inte bara skydd mot kyla, vind och vatten, utan är även utrustade med den banbrytande Clim8-tekniken. Denna unika funktion gör att du kan anpassa handskarnas temperatur efter dina personliga behov. När du har ställt in önskad värme, justerar handskarna sig själva beroende på väderförhållanden och din aktivitetsnivå. Denna teknologi måste upplevas för att fullt ut förstå hur bra funktionen faktiskt är. Dessa handskar kommer snart bli en viktig del av din utrustning, inte bara för jakt utan även för alla typer av utomhusaktiviteter i kalla klimat.

ALPENHEAT Gloveliner värmehandske

Gloveliner värmehandske

Varumärke: ALPENHEAT

Alpenheat AG1 Gloveliner är en mångsidig och effektiv lösning för alla som behöver extra värme under kalla förhållanden. Dessa tunna handskar är utrustade med uppladdningsbara litiumbatterier och kan användas både som innerhandskar och som vanliga handskar. De är perfekta för en rad aktiviteter, från jakt och ridsport till vardagligt bruk för de som lätt fryser om händerna.

Avignon Värmevante, fingervante liner Powerbank

Värmevante, fingervante liner Powerbank

Varumärke: Avignon

Denna tunna och smidiga fingervante är perfekt för aktiviteter utomhus där fingertoppskänsla är avgörande. Vanten är utrustad med ett värmesystem som sträcker sig runt fingrarna och silikondetaljer i handflatan och längs fingrarna för förbättrat grepp, vilket gör den till en utmärkt lösning för att undvika kalla händer och fingrar.

ALPENHEAT Fire-Hunt Värmehandske

Fire-Hunt Värmehandske

Varumärke: ALPENHEAT

Det finns tillfällen då även de varmaste handskarna inte räcker till, och man behöver extra värme. Engångsvärme kan vara en lösning, men med Fire Hunting handskar får du möjligheten att själv reglera värmenivån. Dessa handskar är utrustade med värmeslingor strategiskt placerade för optimal effekt, belägna längs utsidan av fingrarna och handryggen för att hålla en jämn och behaglig temperatur inuti handsken under hela dagen.

Avignon Värmevante, Fingervante Powerbank

Värmevante med Powerbank

Varumärke: Avignon

Denna innovativa fingervante erbjuder inte bara komfort och värme, utan också en funktionell design med en hög mudd som enkelt kan dras upp över jackans ärm och justeras för en tät passform. Vantens insida är utrustad med silikonelement för att säkerställa ett stabilt och säkert grepp.

Så gick testet till

Testet av värmehandskar fokuserade på flera viktiga delar för att säkerställa en rättvis och omfattande utvärdering.

Dessa inkluderade jämförelse av uppvärmningstid, batteriförbrukning, vattentäthet, och isoleringsegenskaper. ALPENHEAT Gloveliner presterade exceptionellt bra i alla kategorier, vilket ledde till dess placering som vinnaren i vårt bäst i test.

 • Samma temperatur: Handskarna testades i olika miljöer för att säkerställa att de kan upprätthålla en konsekvent temperatur.
 • Batteriförbrukning: Batteriets livslängd och effektivitet utvärderades under långa perioder för att säkerställa att handskarna håller värmen under hela jakten.
 • Vattentäthet: Ett viktigt test för att säkerställa att handskarna håller händerna torra även i våta förhållanden.
 • Isolering: Handskarnas förmåga att isolera mot kyla och behålla värmen utvärderades i kyliga och blåsiga förhållanden.

Testet har bedömts efter dessa kriterer

Värmeegenskaper är avgörande för värmehandskar, och det är därför det första vi tittade på. Vi undersökte hur effektivt handskarna sprider värmen, hur länge de kan bibehålla en behaglig temperatur och hur snabbt de kan värma upp från en kall start.

 • Batteritid och effektivitet: En annan viktig aspekt är hur länge handskarna kan hålla värmen. Vi bedömde batteriets livslängd under kontinuerlig användning, och hur väl det bevarar sin kapacitet över tid.
 • Komfort och passform: För jägare är det viktigt att handskarna inte bara är varma, utan också bekväma och flexibla. Vi bedömde hur handskarna kändes under långa perioder av användning och deras passform för olika handstorlekar.
 • Hållbarhet och materialkvalitet: Vi testade handskarnas hållbarhet genom att utsätta dem för olika typer av slitage som kan uppstå under jakt. Materialkvaliteten bedömdes också för att säkerställa att handskarna tål elementen de utsätts för.
 • Vattentäthet och andningsförmåga: Eftersom jakt ofta innebär att man befinner sig utomhus under varierande väderförhållanden, är vattentäthet och andningsförmåga kritiska faktorer. Vi testade hur väl handskarna står emot vatten samtidigt som de tillåter händerna att andas.

Värmevantar jämförelse

ProduktBatteritidMaterialVärmenivåerPowerbank
Härkila Clim8 HWS Värmehandske2.5 hHärkila Weather System HWS®Nej
ALPENHEAT Gloveliner värmehandske2-6 hPolyester3 stNej
Avignon Värmevante, fingervante liner Powerbank2-4 hPolyester3 stJa
ALPENHEAT Fire-Hunt Värmehandske3-6 hPolyesterNej
Avignon Värmevante, Fingervante Powerbank2-4 h30003 stJa
Värmehandske bäst i test

Köpguide – Bra att tänka på när du ska köpa Värmehandskar

När du väljer värmehandskar är det viktigt att överväga flera faktorer för att hitta de som bäst passar dina behov, särskilt om de ska användas för jakt i kalla förhållanden. Att förstå vad som gör ett par värmehandskar bra kan hjälpa dig göra ett informerat köp.

Passform

Passformen är avgörande för komfort och funktionalitet. Ett bra par värmehandskar bör sitta bekvämt utan att vara för tajta, vilket kan påverka blodcirkulationen och därmed värmen. Prova olika storlekar och se till att du kan röra dina fingrar fritt.

Material

Materialvalet påverkar handskarnas hållbarhet, värmeegenskaper och vattentäthet. Leta efter material som erbjuder en bra balans mellan isolering och andningsförmåga. Material som läder eller syntetiska fibrer är ofta föredragna för deras hållbarhet och värmereglerande egenskaper.

Batteritid

För elektriskt uppvärmda handskar är batteritiden avgörande. Kontrollera hur länge batterierna varar på en laddning och hur snabbt de kan laddas om. Leta efter modeller med lång batteritid eller möjligheten att använda reservbatterier.

Funktionalitet

Utöver värme, tänk på andra funktionella aspekter som fingerfärdighet och grepp. Vissa handskar är utrustade med extra funktioner som pekskärmskompatibilitet eller förstärkta greppytor.

Pris

Sist men inte minst, överväg priset. Värmehandskar varierar i pris beroende på materialkvalitet, varumärke och extra funktioner. Bestäm din budget och jämför olika alternativ för att hitta det bästa värdet för dina pengar. Kom ihåg att högre pris inte alltid innebär bättre kvalitet, men investering i ett hållbart och effektivt par kan spara pengar i längden.

Värmehandskar test – Topp 5

 1. Bäst för Entusiasten: Härkila Clim8 HWS Värmehandske
 2. Bäst Batteritid: ALPENHEAT Gloveliner värmehandske
 3. Bäst Uppladdningsbar: ALPENHEAT Fire-Hunt Värmehandske
 4. Bäst tunna värmehandskar: Avignon Värmevante, fingervante liner Powerbank
 5. Bäst pris: Avignon Värmevante, Fingervante Powerbank

Vår testvinnare

Varumärken som var med i testet

I vårt test av värmehandskar för jakt deltog flera välrenommerade varumärken. Varje märke har sina egna styrkor och specialiteter, vilket bidrog till en intressant och omfattande jämförelse.

Härkila Värmehandskar

Härkila är känt för sina högkvalitativa jaktprodukter och deras värmehandskar är inget undantag. Dessa handskar kombinerar modern teknik med robusta och hållbara material, vilket gör dem till ett populärt val bland jägare.

Produkten som jämfördes: Härkila Clim8 HWS Värmehandske

Alpenheat Värmehandskar

Alpenheat är ett annat framstående märke inom området för uppvärmda kläder och tillbehör. Deras värmehandskar är utformade för att ge optimal värme och komfort, även under de mest krävande jaktvillkoren.

Produkter som jämfördes:

Avignon Värmehandskar

Avignon erbjuder ett brett sortiment av värmehandskar som kombinerar funktion och stil. Deras handskar är designade för att ge jägare både värme och flexibilitet, vilket är essentiellt under långa dagar i naturen.

Produkter som jämfördes:

Värmehandske test

Mer om Värmevantar

Värmevantar är en idealisk lösning för kalla vinterdagar, särskilt för de som spenderar mycket tid utomhus. De kombinerar funktionaliteten hos traditionella vantar med modern teknik för att hålla händerna varma även i de mest extrema väderförhållandena.

Värmevantar dam

Värmevantar för damer är ofta designade med både stil och funktionalitet i åtanke. De kommer i olika storlekar och stilar för att passa olika preferenser, och prioriterar en bekväm passform samtidigt som de behåller effektiv värmeförmåga.

Värmevantar herr

Herrmodeller av värmevantar tenderar att fokusera på robusthet och hållbarhet, designade för att motstå tuffa utomhusaktiviteter. De erbjuder ofta extra greppytor och är tillverkade av material som tål hårdare användning.

Tunna värmehandskar

Tunna värmehandskar är perfekta för situationer där fingerfärdighet är avgörande. De är tillräckligt tunna för att inte hindra rörelsefrihet, samtidigt som de erbjuder tillräcklig värme för att skydda mot kyla.

Värmehandskar jakt

För jakt är det viktigt med värmehandskar som kombinerar värme med tysthet och kamouflage. De bör också tillåta precision och fingerfärdighet för användning av jaktutrustning.

Värmevantar batteri

Värmevantar med batteridrift är ett populärt val för dem som behöver pålitlig och justerbar värme. De använder ofta uppladdningsbara batterier och kan ha olika värmelägen för anpassad komfort.

Värmehandskar uppladdningsbara

Uppladdningsbara värmehandskar erbjuder fördelen av att enkelt kunna laddas om, vilket eliminerar behovet av att ständigt köpa nya batterier. De är miljövänligare och mer kostnadseffektiva över tid.

Värmehandskar med Powerbank

Värmehandskar som använder en powerbank ger längre batteritid och flexibiliteten att ladda andra enheter. Detta är särskilt användbart för längre vistelser i kallt väder, där tillgång till el kan vara begränsad.

Elektriska värmehandskar

Elektriska värmehandskar använder elektrisk uppvärmning för att ge en jämn och effektiv värmefördelning. De är ofta utrustade med olika värmelägen och är idealiska för de som behöver snabb och kraftfull uppvärmning.

Finns det uppladdningsbara värmevantar?

Ja, uppladdningsbara värmevantar finns tillgängliga på marknaden. De kombinerar bekvämligheten och miljöfördelarna med uppladdningsbara batterier med den traditionella komforten och värmen från vantar, vilket gör dem till ett populärt val för många konsumenter.

Vanliga frågor om värmehandskar

Värmehandskar är en viktig utrustning för många under kalla månader, och det är naturligt att det finns många frågor kring dem. Här är fem vanliga frågor med tillhörande svar för att ge en bättre förståelse av dessa innovativa produkter.

Hur länge håller batteriet på ett par värmehandskar?

Batteritiden för värmehandskar varierar beroende på modell och värmeläge. Generellt kan de hålla från några timmar upp till en hel dag. Vissa modeller erbjuder utbytbara batterier för längre användning.

Är värmehandskar säkra att använda?

Ja, värmehandskar är säkra att använda. De är utformade med lågspänningsteknik och har ofta inbyggda säkerhetsfunktioner som förhindrar överhettning. Dock bör man alltid följa tillverkarens anvisningar för användning och skötsel.

Kan jag använda mina värmehandskar när det snöar eller regnar?

Många värmehandskar är vattentåliga eller vattentäta, vilket gör dem lämpliga för användning i regn och snö. Det är viktigt att kontrollera specifikationerna för just din modell för att försäkra dig om dess vattentålighet.

Hur tar jag hand om mina värmehandskar?

För att underhålla dina värmehandskar, bör du följa tillverkarens skötselråd. Generellt rekommenderas det att hålla dem torra och rena. Om de är tvättbara, se till att ta ur batterierna och följ tvättinstruktionerna noggrant.

Måste jag använda värmehandskar till jakt eller fungerar dom för annan utomhusanvändning?

Absolut, värmehandskar är utmärkta för en rad utomhusaktiviteter, inklusive skidåkning, snowboarding, vandring och jakt. De är designade för att ge både värme och rörlighet, vilket är viktigt för dessa aktiviteter. Se dock till att välja en modell som är anpassad för den specifika aktiviteten för bästa prestanda.

Sammanfattning

Vårt omfattande test av värmehandskar för jakt har omfattat flera kända varumärken och modeller. Vi har noggrant undersökt och jämfört deras prestanda baserat på viktiga faktorer som värmeegenskaper, batteritid, hållbarhet och komfort. Resultaten ger en tydlig överblick av vilka handskar som erbjuder bäst värde och funktionalitet för jägare i kalla miljöer.

Därför kan du lita på vårt test av värmehandskar för jakt

Vi är alltid oerhört noggranna när vi genomför våra tester, och vi är alltid objektiva i vårt tillvägagångssätt så att du som konsument kan känna dig trygg. Vi har använt rigorösa metoder för att bedöma varje aspekt av handskarna, från deras värmekapacitet till deras fysiska hållbarhet. Genom att samarbeta med experter och utsätta handskarna i utsatta miljöer har vi säkerställt att våra slutsatser är både pålitliga och relevanta.

Objektiva i vår bedömning

Objektivitet är kärnan i vårt test. Vi har inte bara förlitat oss på tillverkarnas specifikationer, utan också genomfört egna oberoende tester. Vårt team har ingen koppling till några av de varumärken som testats, vilket garanterar en opartisk och rättvis bedömning av varje produkt.

Oberoende och transparenta

Vi är helt oberoende i vår bedömning av varumärken och produkter som vi utvärderar. Vi strävar efter att ge våra läsare klar och tydlig information som de kan lita på när de gör sina inköpsbeslut.