Jaktlitteratur & jaktböcker

Att hitta bra jaktlitteratur och jaktböcker kan vara svårt då mängden av upplagor är enorm och bokrecensionerna är få. Vi på Vilt.se har därför gjort en sammanställning med de jaktböcker som vi anser är dem bästa för rätt jakttillfälle.

Nedan hittar du information om jägarexamen böcker, bästa jaktboken kontra den sämsta, samt övrig jaktlitteratur som vi tycker är väl värda att läsa, både utifrån intresse men också ifrån ett lärande perspektiv. När det kommer till Jakt och Vilt finns det aldrig för lite att lära sig.

Jägarexamen böcker

Vårt främsta tips för dig som ska ta jägarexamen är jaktboken Din väg till jägarexamen av Dan Törnström. Denna jaktbok är framtagen för att ge dig som ny jägare den bästa möjliga start på ditt jägarliv.

Med denna bok får du inte bara en inblick i den Svenska jaktens värld och den betydelse jakten har i dagens samhälle, du får också alla nödvändiga kunskaper som du behöver för att bli en kunnig och ansvarsfull jägare och klara av att ta jägarexamen.

I boken får du bland annat lära dig grunderna i ekologi, artkännedom om vårt svenska vilt, viltvård, viltet efter skottet och mycket mer. Något som har sin givna plats i denna jägarbok är självklart information om vapen och jakthundar.

Din väg till jägarexamen

Din väg till jägarexamen

Jaktens historia i Sverige

Jaktens historia i Sverige

Styckning av vilt

Styckning av vilt

Bra och dåliga böcker om jakt

Som ovan rubrik beskriver finns det både bra och dåliga böcker om jakt och vi förstår det kan vara svårt att hitta en jaktbok som både passar din lärorika fritid men även inför eventuella prov och uppskjutningar.

Vi här på Vilt.se vill informera dig om den senaste jaktlitteraturen såväl som användbar lektyr för alla ändamål inom jakt, vilt och viltvård. Söker du specifik jaktlitteratur tveka då inte att kontakta oss.

Alla jaktböcker vi rekommenderar har inte bara vi, utan även välrenommerade jägare inom jakt tipsat om.

TOPPA DITT HAGELSKYTTE: EN INSTRUKTIONSBOK FÖR NYBÖRJARE OCH ERFARNA JÄGARE.

Jaktbok – Denna bör du köpa!

TOPPA DITT HAGELSKYTTE: EN INSTRUKTIONSBOK FÖR NYBÖRJARE OCH ERFARNA JÄGARE.

Kan du peka, kan du skjuta hagel. Synen av en krossad lerduva i luften ger en härlig känsla och glädje över att ha lyckats.

Det här är en jaktbok för dig som är nybörjare och vill lära dig grunderna i hagelskytte eller är erfaren skytt och nyfiken på att lära dig mer. Jaktboken är pedagogisk, och är illustrerad med många tydliga bilder. Den innehåller dessutom styrkeövningar som hjälper dig att stärka just de muskler du använder vid hagelskytte.

Böcker om vilt, jakt och friluftsliv

All jaktlitteratur passar inte alla och ibland är man kanske inte bara ute efter en jaktbok utan även böcker om vilt och friluftsliv. Då tusentals exemplar om dessa ämnen finns, har även vi på Vilt.se svårt att lista all jaktlitteratur för alla olika ändamål.

Vi vill såklart hjälpa er så gott vi kan med de bästa böckerna inom jakt, vilt och friluftsliv så därför uppmanar vi dig gärna till att kontakta oss och tipsa om böcker vi ska skriva om.

Kanske är du en författare och vill synas just här? Hör av dig!