Jaktställ

Jaktställ

Pumori Lynx Insulated Jaktställ

Testvinnare herr

Pumori Lynx

Pumori Sarek Dam Jaktställ

Testvinnare dam

Pumori Sarek Dam

Jaktställ är en viktig del i varje jägares garderob. Det handlar inte bara om att hålla sig varm och torr, utan även om att röra sig tyst genom terrängen och smälta in i naturen. Så oavsett vilken typ av jakt eller naturupplevelse du gillar, se till så att du hittar ett jaktställ som matchar just dina behov.

I vår strävan efter att hitta de bästa jaktställen för 2024 har vi utfört flertalet tester av olika produkter från Pumori, ett märke känt för sin höga kvalitet och innovation inom jaktbeklädnad.

Vi har korat vinnare i flera kategorier!

Herr:

Dam:

Jaktställ bäst i test 2024

Årets granskning av Pumoris jaktställ har fokuserat på fyra modeller, vars olika modeller utvärderades med utifrån tre parametrar; komfort, hållbarhet och funktionalitet. Dessa ställ representerar det senaste inom material och design för att möta den moderna jägarens behov.

Jaktställ Herr

Pumori Lynx Insulated Jaktställ

Lynx Insulated Jaktställ

Varumärke: Pumori

Pumori Lynx Insulated är mer än bara ett jaktställ; det är en komplett lösning för jägaren som inte låter väder och vind stå i vägen för framgång. Med en extra isolering är detta ställ designat för att hålla dig varm och bekväm under de mest utmanande vinterförhållandena samtidigt som du blir ett med naturen.

Pumori Sarek Jaktställ Camo

Sarek Jaktställ Camo

Varumärke: Pumori

Pumori introducerar Sarek, en innovativ klädserie skräddarsydd för det nordiska klimatets och framtagen i samarbete med erfarna jägare. Serien är designad för att hantera hastiga väderomslag, krävande terräng och frostiga morgnar, med kläder som anpassar sig efter både temperatur och aktivitetsnivå genom smarta ventileringsfickor.

Pumori Sarek Jaktställ 2.0

Sarek Jaktställ 2.0

Varumärke: Pumori

Pumori har skapat ytterligare en klädserie som möter de höga krav som det nordiska klimatet ställer på utrustning. Sarekställ 2.0 är designat för att hantera snabba väderomslag, utmanande terräng och kyliga morgnar, vilket gör det till det ultimata valet för den äventyrslystna.

Jaktställ Dam

Pumori Sarek Dam Jaktställ

Sarek Dam Jaktställ

Varumärke: Pumori

Pumori presenterar stolt Sarekställ Dam, en specialutvecklad version av deras storsäljande Sarek-serie, denna gång med en passform perfekt anpassad för kvinnor. Den nya kollektionen har framställt en jakt- och outdoorklädlinje som är anpassad efter de specifika kraven det utmanande nordiska klimatet och terrängen kräver.

Så gick testet till

För att säkerställa en objektiv bedömning av Pumoris jaktställ genomförde vi testerna i form av praktisk användning under verkliga jaktförhållanden.

Vår redaktion, som består av erfarna jägare och utrustningsexperter, skapade en serie tester som var designade för att utvärdera varje jaktställs egenskaper och funktioner som är relevanta för dig som jägare.

Testet har bedömts efter dessa kriterier

 • Komfort och passform: Vi bedömde hur bekväma jaktställen är att bära under längre perioder, inklusive rörelsefrihet och anpassning till olika kroppstyper.
 • Hållbarhet och materialkvalitet: Ställens förmåga att motstå slitage och tåla tuffa väderförhållanden utvärderades för att säkerställa långsiktig användbarhet.
 • Funktionalitet: Vi granskade hur väl jaktställen uppfyller praktiska behov, såsom tillgänglighet till fickor, ventilation och ljudnivå vid rörelse.
 • Kamouflageförmåga: Effektiviteten av ställens kamouflagemönster i olika miljöer bedömdes för att maximera döljande förmåga.
 • Vattentäthet och andningsförmåga: Skydd mot väder och vind samt förmågan att reglera kroppstemperaturen under aktiv jakt testades.
 • Prisvärdhet: Vi övervägde också kostnaden i förhållande till prestanda och kvalitet för att bedöma varje jaktställs värde för pengarna.
Jaktställ bäst i test

Köpguide – Bra att tänka på när du ska köpa ett jaktställ

Att välja rätt jaktställ är en viktig del i varje jägares garderob och det i särklass mest avgörande plagget för en bekväm jaktupplevelse. Med en uppsjö av alternativ på marknaden kan det dock vara utmanande att avgöra vilket som bäst uppfyller just dina behov. Här är några viktiga aspekter att överväga innan du gör ditt köp av ditt nästa jaktställ:

Jaktform & Miljö

 • Typ av jakt: Beroende på om du föredrar stillasittande jakt, smygjakt eller hundförarjakt, varierar behoven av jaktställets egenskaper.
 • Terräng och väderförhållanden: Välj ett jaktställ som är anpassat för de specifika miljöer och klimat där du planerar att jaga. Tänk på vattentäthet och andningsförmåga för våta klimat, eller ventilation och lätthet för varmare förhållanden.

Material & Teknologi

 • Hållbarhet: Sök efter material som är slitstarka och kan motstå terrängens påfrestningar.
 • Komfort: Material som erbjuder god andningsförmåga och rörelsefrihet ökar komforten under långa jaktdagar.
 • Teknologiska innovationer: Beakta jaktställ med tekniska egenskaper som luktkontroll, ljudlöshet vid rörelse, och avancerade kamouflagetekniker.

Funktionella Detaljer

 • Fickor och förvaring: Säkerställ att jaktstället har tillräckligt med lättåtkomliga fickor för din utrustning och tillbehör.
 • Anpassningsförmåga: Justerbara midjor, muddar och huva kan förbättra passformen och skyddet mot väder.
 • Skydd och säkerhet: Reflekterande detaljer för ökad synlighet kan vara avgörande, speciellt vid jakt i grupp.

Pris

Investera i ett högkvalitativt jaktställ som erbjuder långvarig användning och prestanda. Även om det initialt kan vara en större utgift, kan det visa sig mer kostnadseffektivt över tid.

Jaktställ Test – Topp 4

För Herrar:

 1. Pumori Lynx fodrat Jaktställ
 2. Pumori Sarek Jaktställ Camo
 3. Pumori Sarek Jaktställ 2.0

För Damer:

 1. Pumori Sarek Dam Jaktställ

Vår testvinnare

Varumärken som var med i testet

I vårt jaktställ bäst i test för 2024 fokuserade vi på produkter från det ledande varumärket inom jaktställ, Pumori, känt för sin innovation och höga kvalitetsstandard inom just jaktutrustning.

Pumori Jaktställ

Pumori står ut som ett varumärke som förkroppsligar en perfekt balans mellan funktion, hållbarhet och design. Deras jaktställ är utvecklade med jägarens behov i åtanke, från amatörnivå till den mest erfarna jaktentusiasten. Vi fastnade för några egenskaper hos Pumoris jaktställ som gjorde att vi genomförde vårt bäst i test på deras utbud:

 • Innovativa material: Pumori använder avancerade material som erbjuder exceptionell hållbarhet, vattentäthet och andningsförmåga, vilket säkerställer att bäraren håller sig torr och bekväm under alla väderförhållanden.
 • Ergonomisk design: Deras jaktställ är noggrant designade för att ge optimal rörelsefrihet och komfort, vilket är avgörande under långa perioder av aktivitet i skog och mark.
 • Anpassning till olika miljöer: Med en rad olika kamouflagemönster är Pumoris jaktställ utformade för att effektivt smälta in i en mängd olika naturlandskap, vilket ökar jägarens döljande förmåga.
 • Tekniska funktioner: Funktioner som flertaliga praktiska fickor, justerbara komponenter och förstärkta områden för extra slitstyrka gör dessa jaktställ till ett mångsidigt val för alla typer av jakt.

Pumoris engagemang för kvalitet och innovation reflekteras i deras jaktställs popularitet bland jägare. Genom att kombinera praktisk funktionalitet med senaste tekniken inom material och design, erbjuder Pumori utrustning som inte bara möter, utan överträffar jägarens förväntningar.

Produkter från Pumori:

 1. Pumori Lynx fodrat Jaktställ
 2. Pumori Sarek Jaktställ Camo
 3. Pumori Sarek Jaktställ 2.0
 4. Pumori Sarek Dam Jaktställ
Jaktställ herr

Mer om Jaktställ

Jaktställ är en viktig del av varje jägares plagg, designad för att skydda dig mot väder och vind samtidigt som den erbjuder komfort och rörelsefrihet under jakten. Nedan utforskar vi olika typer av jaktställ anpassade för specifika behov och förhållanden, vilket hjälper dig att göra ett informerat val baserat på dina jaktvanor och det klimatet som du oftast jagar i.

Jaktställ Vinter

Vinterjaktställ är designade för att erbjuda maximalt skydd mot kyla, vind och regn. De är ofta tillverkade av tjockare material med isolerande egenskaper och har ofta en högre krage, förlängda ärmar och fodrade lager för att behålla kroppsvärmen. Välj ett ställ med god andningsförmåga för att undvika kondens inuti plagget vid fysisk aktivitet.

Varmt Jaktställ

Ett varmt jaktställ prioriterar isolering och värme utan att kompromissa med rörelsefriheten. Material som Thinsulate eller Primaloft används ofta för att erbjuda lättviktsskydd mot kylan, vilket gör dem idealiska för aktiva jägare som rör sig mycket och behöver en balans mellan värme och flexibilitet.

Fodrat Jaktställ

Fodrade jaktställ är utrustade med ett extra lager av material, ofta avtagbart, som erbjuder ytterligare värme för kyliga dagar. Dessa ställ är mångsidiga då de kan anpassas till olika temperaturer; fodret kan tas ut under varmare dagar för att öka andningsförmågan och återinsättas för extra isolering vid behov.

Jaktställ Gore Tex

Jaktställ tillverkade med Gore Tex-teknologi erbjuder oöverträffad vattentäthet och andningsförmåga. Detta material är idealiskt för jägare som konfronteras med våta förhållanden men fortfarande behöver ett lätt och flexibelt plagg som tillåter fukt att avdunsta, förhindrande överhettning under aktiv jakt.

Vitt Jaktställ

Ett vitt jaktställ är särskilt användbart för jakt i snörika miljöer där kamouflage mot den vita bakgrunden är essentiellt. Dessa ställ är inte bara designade för att smälta in med omgivningen utan också för att erbjuda samma nivå av skydd och komfort som andra jaktställ.

Bra jaktställ

Ett bra jaktställ kännetecknas av dess förmåga att balansera skydd, komfort och funktionalitet. Det bör erbjuda tillräckligt skydd mot väder och vind, samtidigt som det bibehåller andningsförmåga och rörelsefrihet. Viktiga faktorer inkluderar hållbart material, välplacerade fickor och en passform som stödjer en aktivare jaktform.

Vattentätt Jaktställ

Vattentäta jaktställ är avgörande för att hålla jägaren torr under regniga och blöta förhållanden. Material som Gore Tex eller andra vattentäta men andningsbara membran används för att skapa plagg som står emot vatteninträngning utan att offra komfort eller rörlighet. Detta är särskilt viktigt i varierande och oförutsägbara klimat.

Jaktställ dam

Vanliga frågor om Jaktställ

Hur väljer jag rätt storlek på mitt jaktställ?

Att välja rätt storlek på ditt jaktställ är avgörande för komfort och rörelsefrihet. Det är viktigt att prova jaktstället med de kläder du planerar att bära under, inklusive eventuella lager för isolering. Tänk på att jaktställ bör erbjuda tillräckligt med utrymme för att röra sig fritt utan att vara för löst och skapa onödigt brus eller fångas i vegetation.

Hur viktigt är Kamouflage för ett jaktställ?

Kamouflage kan vara viktigt beroende på jakttyp och miljö. För jakt i skog och mark där det är viktigt att smälta in med omgivningen kan ett välvalt kamouflagemönster göra stor skillnad. För andra typer av jakt, såsom vattenfågeljakt, kan färg och mönster vara mindre kritiskt. Bedöm behovet av kamouflage utifrån dina specifika jaktomständigheter.

Kan jag använda samma jaktställ året runt?

Medan vissa jaktställ är designade för att vara mångsidiga nog för användning i olika klimat och säsonger, kan det vara nödvändigt med specifika anpassningar för extrem kyla eller värme. Ett lager-på-lager-principen med ett modulärt jaktställ kan erbjuda flexibilitet över året, där du kan lägga till eller ta bort lager baserat på temperatur och aktivitetsnivå.

Hur underhåller jag mitt jaktställ för att förlänga dess livslängd?

Följ alltid tillverkarens skötselråd, som ofta inkluderar instruktioner om tvätt och torkning. Undvik att tvätta ditt jaktställ för ofta och använd milt tvättmedel utan blekmedel. Låt jaktstället lufttorka om möjligt och undvik direkt värme från torktumlare, då detta kan skada vattentäta membran och material.

Är det värt att investera i ett dyrare jaktställ?

Ett högre pris på ett jaktställ kan ofta motiveras av bättre material, avancerad teknologi och högre kvalitet i tillverkningen, vilket kan öka både komfort och hållbarhet. En investering i ett dyrare jaktställ kan vara mer kostnadseffektivt över tid, särskilt om du jagar ofta eller under krävande förhållanden. Bedöm ditt behov och jämför funktioner och material för att bestämma om den högre kostnaden är motiverad för dina specifika behov.

Sammanfattning

Att välja rätt jaktställ är viktigt om du vill hålla dig varm och torr och njuta av en bekväm jaktupplevelse. Genom vårt omfattande test av jaktställ har vi strävat efter att tillhandahålla pålitlig och användbar information som hjälper dig att göra ett informerat val. Här följer en sammanfattning av varför du kan lita på vårt test och vårt åtagande till objektivitet och transparens i våra bedömningar.

Därför kan du lita på vårt test av Jaktställ för Jakt

Vårt test av jaktställ för jakt baseras på en granskningsprocess där vi utvärderar produkterna genom faktiska användning i relevanta jaktmiljöer. Vår redaktion med erfarna jägare och produktexperter använder en detaljerad bedömningsmetod för att utvärdera varje jaktställs prestanda. I detta tas hänsyn till hållbarhet, komfort, funktionalitet, och förmåga att skydda mot väder och vind. Vårt mål är att ge dig en klar och rättvis bild av varje produkts styrkor och svagheter.