Bra jakthundar

7 hundraser som utgör bra jakthundar

Om du gillar jakt så varför inte njuta av en hund vid din sida. Vi har sammanställt en lista med 7 raser som vi anser utgör bra jakthundar.

Bra jakthundar

Det finns några viktiga färdigheter som en hund borde ha för att vara bra på jakt:

  • Starkt driv efter byte
  • Mottaglighet för träning
  • Uthållig och atletisk

Det finns dussintals hundraser som är utmärkta jakthundar. Det mesta beror på jägarens preferenser, den enskilda hundens färdigheter och grunden för träning. En stor jakthund behöver inte vara en renrasad hund så det finns gott om blandraser som gör utmärkta jakthundar.

Labrador Retriever

Labrador Retriever är en av de mest populära raserna. Denna entusiastiska, energiska och lojala hundras kan tåla kalla temperaturer och enkelt simma genom kallt vatten. Labradorer anses ofta vara bäst för andjakt. När labradorer inte är ute på jakt utgör labben en utmärkt kamrat och familjehund. Faktum är att rasen är en av de mest populära hundraserna idag.

Golden Retriever

På samma sätt som Labradorer är Golden Retrievers pistolhundar som är utmärkta för fågeljakt och annan jakt på småvilt. De är entusiastiska, lojala och mycket utbildningsbara. Golden Retrievers utgör sig till underbara familjehundar och har ett rykte för att komma bra överens med barnen.

Beagle

Beagle är en dofthund med en fantastisk näsa och hög röst. Denna ras används främst för att jaga småvilt, särskilt kaniner. Beagles utgör sig till utmärkta följeslagare för alla typer av hushåll.

Amerikansk rävhund

Den amerikanska rävhunden är en dofthund full av beslutsamhet. Denna löpande hund trivs på jakten. Avlad från den engelska rävhunden användes rasen först för att jaga rävar. Med tiden jagade rasen även hjort. De är fortfarande kända som utmärkta räv- och hjorthundar.

Engelsk Springer Spaniel

Den engelska Springer SpanielN är en utmärkt fågelhund som är speciellt bra till att jaga fasan. De har hämtningsförmåga som är jämförbara med Labradors och Goldens. Rasens lite mindre storlek gör det lättare att navigera i mindre utrymmen på jakten. Engelsk Springer Spaniel är en utmärkt familjehund.

Pointer

Pointer, ibland kallad English pointer, är en fågelhund med högt driv på byte. Rasen är mycket värmebeständig och därför anpassad till heta fuktiga miljöer i södra Sverige. Vare sig på jakten eller på soffan utgör en pointer en utmärkt följeslagare.

Irländsk Setter

Den irländska Setter är mest känd för sin vackra röda päls och dess graciösa smidighet. Som engelska setters kan rasen delas upp i showkvalitet och fälthundar. Den irländska settern är hårdare än den ser ut; denna ras är robust, hårt arbetande och bestämd att driva fåglar. Irländska Setters utgör också vänliga, tillgivna och skonsamma följeslagare för alla slags familjer.