Vildsvinsgryta med rödvin

Vildsvinsgryta med rödvin

Vildsvinsgryta med rödvin

Bild & Recept från Recept.se

Ingredienser

  • 700 g grytbitar av vildsvinsstek
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 4 enbär
  • ½ tsk torkad timjan
  • 5 dl kalvbuljong
  • ½ flaska rödvin
  • 2 msk tomatpuré

Garnering

  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 6 cm purjolök
  • 8 aprikoser
  • ev några kvistar färsk timjan

Servering

  • Ugnsbakad klyftpotatis eller potatismos

Tillagning

  • Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp smöret i en gryta och stek det gyllenbrunt runt om.
  • Skala och skiva lök och vitlök och lägg i tillsammans med lagerblad, enbär och timjan. Låt fräsa någon minut.
  • Häll på buljong, rött vin och tomatpuré. Låt grytan koka tills köttet är mört, ca 1 timme. Provsmaka om köttet är klart. Smaka av grytan med salt och peppar.
  • Blanda nötter med tunt skivad purjolök, aprikoser i mindre bitar och eventuellt lite färsk timjan. Strö över grytan.
  • Servera med ugnsbakad klyftpotatis eller med ett gott mos.

Bra att ha när du ska laga vildsvin

Gjutjärnspanna

Gjutjärnspanna

Kökskniv

Kökskniv

Termometer

Termometer