Bild & Recept från Recept.se
Ingredienser
- 700 g grytbitar av vildsvinsstek
- salt och peppar
- smör till stekning
- 1 stor gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 4 enbär
- ½ tsk torkad timjan
- 5 dl kalvbuljong
- ½ flaska rödvin
- 2 msk tomatpuré
Garnering
- 1 dl rostade cashewnötter
- 6 cm purjolök
- 8 aprikoser
- ev några kvistar färsk timjan
Servering
- Ugnsbakad klyftpotatis eller potatismos
Tillagning
- Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp smöret i en gryta och stek det gyllenbrunt runt om.
- Skala och skiva lök och vitlök och lägg i tillsammans med lagerblad, enbär och timjan. Låt fräsa någon minut.
- Häll på buljong, rött vin och tomatpuré. Låt grytan koka tills köttet är mört, ca 1 timme. Provsmaka om köttet är klart. Smaka av grytan med salt och peppar.
- Blanda nötter med tunt skivad purjolök, aprikoser i mindre bitar och eventuellt lite färsk timjan. Strö över grytan.
- Servera med ugnsbakad klyftpotatis eller med ett gott mos.
Bra att ha när du ska laga vildsvin
Gjutjärnspanna
Kökskniv
Termometer