
Bild & Recept från Svenskt Gårdsvilt
Ingredienser
- 600 g rådjurssadel
- 600 g rödbetor
- 2 stjärnanis
- 4 dl rödbetsjuice
- 1 dl rödvin
- 2 msk sherryvinäger
- 2 dl kalvfond (utblandad från koncentrat)
- 1 dl svarta vinbär
- 1 tsk stött fänkålsfrö
- 2 msk senapsfrön
- 1–2 tsk maizena + 1–2 tsk vatten
- 3 dl kantareller
- 3 msk schalottenlök
- 2 msk plockade dragonblad
- salt och nymald svartpeppar
- matolja och smör till stekning
Tillagning
- Sätt ugnen på 120 grader.
- Bryn köttet hastigt i olja i en stekpanna.
- Stek färdigt köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 56 grader.
- Koka betorna mjuka i saltat vatten med stjärnanis.
- Skala betorna och dela dem i mindre bitar.
- Koka ihop rödbetsjuicen med vin och vinäger tills hälften återstår.
- Tillsätt fond och koka ihop tills 3 dl återstår.
- Tillsätt vinbär, fänkålsfrön och senapsfrön. Låt sjuda 3 minuter och smaka av med salt.
- Red eventuellt med maizena. Vänd ner betorna i såsen och låt sjuda 5 minuter.
- Stek kantareller och lök i smör, krydda med salt.
- Skiva köttet och varva kött, betor, kantareller och dragon i en hög.
- Servera med kokt potatis.
Bra att ha när du ska laga rådjur

Gjutjärnspanna

Kökskniv

Termometer