Älgfärsbiffar med dillsås

Älgfärsbiffar med dillsås

Älgfärsbiffar med dillsås

Recept & Bild från ICA

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • ca 500 g älgfärs
  • 1  ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör

Dillsås

  • 1 dl vispgrädde
  • 1  köttbuljongtärning eller fond
  • 1 msk strösocker
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2  kruka dill
  • 1  gurka
  • 100 g sugarsnaps

Tillagning

  • Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Blanda färsen med ägg, vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till små runda biffar, ca 12 stycken.

Dillsås

  • Häll grädden i en kastrull, lägg i buljongtärningen och koka upp så att den löser sig. Smaka av med socker, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Mixa såsen med stavmixer medan du häller i vinägern. Klipp i dillen och mixa lite till.
  • Stek biffarna i smöret 8-10 min.Öppna timer: 8 minuter
  • Skala gurkan med potatisskalare och skär bort kärnhuset. Skär den i sneda bitar.
  • Koka sugarsnaps hastigt i saltat vatten. Lägg ner gurkbitarna precis på slutet. Häll grönsakerna direkt i ett durkslag för att rinna av.
  • Mixa såsen riktigt skummig med stavmixer.
  • Servera biffarna med grönsaker, sås och potatis.

Bra att ha när du ska laga älg

Gjutjärnspanna

Gjutjärnspanna

Kökskniv

Kökskniv

Termometer

Termometer