Carbonara på Vildsvin

Carbonara på Vildsvin

Carbonara på vildsvin

Recept & Bild från Svensktvildsvinskött.se

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 2 paket vildsvinsbacon (klippt i 2 cm bitar)
  • 4 äggulor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Ca 1 dl av pastavattnet

Tillagning

  1. Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda äggulor, hälften av osten samt salt och svartpeppar i en liten skål.
  4. Häll av pastavattnet, spara ungefär ½ deciliter av vattnet. Lägg tillbaka den nykokta pastan och vattnet i kastrullen, tillsätt stekt bacon och ägguleblandning.
  5. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över parmesanost och lite extra nymalen svartpeppar.

Till servering: Lägg upp på ett fat. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.

Bra att ha när du ska laga vildsvin

Gjutjärnspanna

Gjutjärnspanna

Kökskniv

Kökskniv

Termometer

Termometer