Recept & Bild från Köket.se
Ingredienser
- 4 duva (ringduva)
- 2 gula lökar
- smör, att steka i
- 4 lever (från duvan)
- 4 hjärta (från duvan)
- 4 krås (från duvan)
- 1 dl blandad svamp
- 2 msk smör
- 2 msk persilja, finhackad
- 1 ägg
- 1 krm muskot, riven
- 2 dl kycklingbuljong
- 1 dl vindruvor
- salt
- vitpeppar
Tillagning
- Gnid in duvorna med salt och peppar. Skär upp fåglarna längs med bröstbenet. Skala och hacka den ena löken. Fräs den i smör. Skär den andra i klyftor. Hacka lever, hjärta och krås fint. Hacka svampen. Smält smöret.
- Blanda samman stekt lök, lever, hjärta, krås, svamp, smör och persilja. Knäck i ägget och blanda. Krydda med salt, peppar och muskot.
- Fyll fåglarna med färsen och fäst ihop med tandpetare. Bryn i smör och lägg över i en gryta. Lägg i den resterande löken och slå på buljongen. Koka upp, lägg på lock och låt sjuda i ca 1 timme. Skala och halvera druvorna. Lägg ner i grytan strax före servering.
Bra att ha när du ska laga fågel
Gjutjärnspanna
Kökskniv
Termometer