Grillad harsadel

Grillad harsadel

Grillad harsadel

Bild & Recept från Big Green Egg

Grönsaker

 • 1 lök
 • 3 palsternackor
 • 3 syrliga äpplen, t.ex. Jonagold
 • 1 rödkålshuvud
 • 4 msk olivolja

Harsadel

 • 2 harsadlar, putsade

Tillagning

 1. Ställ en Stekpanna i Gjutgärn gallret och värm olivoljan i den.
 2. Lägg i löken och stek i ca 2 minuter. Tillsätt palsternacks- och äppeltärningar och stek i ca 1-2 minuter. Blanda ner rödkål och låt även den steka i ca 2 minuter samtidigt som du rör om grönsakerna då och då. Stäng grillens lock mellan varje moment.
 3. Deglasera grönsakerna med 4 deciliter vatten, rör om och krydda med havssalt och svartpeppar. Flytta stekpannan åt sidan på gallret (eller ta upp den ur grillen). Lägg harsadlarna på gallret och grilla dem i ca 2 minuter. Vänd harsadlarna och grilla dem i ytterligare 2 minuter.
 4. Lägg harsadlarna med köttsidan uppåt på grönsakerna i stekpannan. Flytta tillbaka den till gallrets mitt (eller ställ tillbaka den på gallret). Sätt in en termometer till köttets kärna i en av harsadlarna. Ställ in termometern på en kärntemperatur på 52 °C och stäng locket på grillen. Tillaga harsadlarna och grönsakerna tills den inställda temperaturen har nåtts (efter ca 20 minuter).
 5. Ta upp stekpannan ur grillen. Du filear enkelt harsadlarna genom att avlägsna köttet från benet med hjälp av (baksidan av) en sked. Skär eventuellt i fina skivor och krydda med havssalt och svartpeppar. Servera harsadeln med grönsakerna.

Bra att ha när du ska laga hare

Gjutjärnspanna

Gjutjärnspanna

Kökskniv

Kökskniv

Termometer

Termometer