Grillade harlår

Hare i ugn

Grillade harlår

Bild och recept från Jaktjournalen

Du behöver:

  • 1 hare
  • 5 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 vitlökar
  • ½ kg tomater
  • Rosmarin och timjan efter smak
  • salt och peppar
  • eventuellt lite viltfond

Gör så här:

  • Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill ha mindre viltsmak.
  • Torka av alla bitar och krydda med salt och peppar.
  • Lägg de i en långpanna
  • Häll på olivolja och lite vatten.
  • Dela vitlöken och tomaterna
  • Lägg de runt harbitarna
  • Lägg på timjan och rosmarin
  • Värm ugnen till 220 grader
  • Stek haren i ca 20 minuter
  • Sänk därefter temperaturen till 120 grader
  • Stek ytterligare 120 minuter.
  • Fyll på med vatten om så behövs.
  • Häll steksaften över haren då och då
  • När haren är klar silar du stekskyn
  • och smakar av den med salt och peppar el viltfond
  • Du kan tillsätta en äggula eller lite smör i såsen
  • Låt såsen inte koka upp igen.
  • Servera kokt potatis, ris eller breda nudlar till det.

Bra att ha när du ska laga hare

Gjutjärnspanna

Gjutjärnspanna

Kökskniv

Kökskniv

Termometer

Termometer