Bild och recept från Jaktjournalen
Du behöver:
- 1 hare
- 5 msk olivolja
- 1 l vatten
- 2 vitlökar
- ½ kg tomater
- Rosmarin och timjan efter smak
- salt och peppar
- eventuellt lite viltfond
Gör så här:
- Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill ha mindre viltsmak.
- Torka av alla bitar och krydda med salt och peppar.
- Lägg de i en långpanna
- Häll på olivolja och lite vatten.
- Dela vitlöken och tomaterna
- Lägg de runt harbitarna
- Lägg på timjan och rosmarin
- Värm ugnen till 220 grader
- Stek haren i ca 20 minuter
- Sänk därefter temperaturen till 120 grader
- Stek ytterligare 120 minuter.
- Fyll på med vatten om så behövs.
- Häll steksaften över haren då och då
- När haren är klar silar du stekskyn
- och smakar av den med salt och peppar el viltfond
- Du kan tillsätta en äggula eller lite smör i såsen
- Låt såsen inte koka upp igen.
- Servera kokt potatis, ris eller breda nudlar till det.
Bra att ha när du ska laga hare
Gjutjärnspanna
Kökskniv
Termometer