Recept & Bild av Bong Touch Of Taste
Ingredienser
- 600 hjortytterfilé
- 1 msk olja
- 1 msk smör
- salt, peppar, färsk timjan och lagerblad
Till servering
- Rostad potatis och grönsaker
Rödvinssky
- 1 dl schalottenlök, hackad
- 2 dl rotfrukter, hackade
- 1 msk smör
- 2 dl vin, rött
- 1 dl vatten
- 2 msk balsamicovinäger
- 3 msk Touch of Taste Oxfond
- 1 msk farinsocker
- maizena
Tillagning
- Putsa och krydda köttet.
- Bryn köttet på hög värme.
- När det är brynt runt om, klicka i smöret och lägg i timjan och lagerblad.
- Ös köttet med smöret och lägg över det på en ugnsfast form.
- Efterstek i ugn, 110 grader i ca 20 minuter till önskad stekningsgrad. (Innertemperatur – blodig 53 grader, medium 58 grader och välstekt 65 grader.)
- Låt köttet vila en stund innan tranchering.
Rödvinssky
- Bryn lök och rotfrukter i smör.
- Slå i vin, vatten, balsamico, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 20 minuter.
- Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten.
- Smaka av såsen med fond, salt, peppar, vinäger och farinsocker.
Bra att ha när du ska laga hjort
Gjutjärnspanna
Kökskniv
Termometer